Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, чи впливає COVID-19 на новонароджених
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чи впливає COVID-19 на новонароджених

Якщо майбутня мати підхопила ковід напередодні пологів, то у новонародженого буде імунна відповідь вищою

17 жовтня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Вчені з Лондонського Королівського коледжу провели дослідження, в ході якого з'ясували, як перенесений вагітною жінкою COVID-19 впливає на організм майбутньої дитини. Зокрема, дослідники зазначили, що захворювання може позначитися на імунітеті майбутнього малюка. Мати може передати дитині антитіла до коронавірусу через плаценту. Про це пише видання "Дзеркало тижня", посилаючись на фаховий журнал Nature Immunology.

Вчені розповіли, чи впливає COVID-19 на новонароджених

Вчені розповіли, чи впливає COVID-19 на новонароджених - фото з відкритих джерел

Вчені зазначили, що рівень наявності антитіл у дитини буде залежати від того, на якому терміні перебувала жінка, хвора на коронавірус. Якщо майбутня мати підхопила ковід напередодні пологів, то у новонародженого буде імунна відповідь вищою. У таких дітей підвищиться рівень Т-лімфоцитів, які можуть знищувати пошкоджені клітини в організмі.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, які симптоми під час коронавірусу можуть свідчити про необхідність госпіталізації. До такого переліку виявів COVID-19 відносять біль у грудині, утруднене дихання і задуха навіть без фізичного навантаження. Найчастіше така симптоматика говорить про середній перебіг коронавірусної інфекції.

Крім того, в МОЗ рекомендують мати при собі пульсоксиметр, щоб вимірювати рівень кисню в крові. Він не повинен бути нижче за 95-92%.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, за словами глави Міністерства охорони здоров'я України Віктора Ляшка, в країні можуть розглянути питання про скасування маскового режиму, якщо 70-80% населення будуть щеплені проти коронавірусу. Детальніше — читайте в матеріалі порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини