Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Японії створили клони ГМО свиней для трансплантації органів від свині до людини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії створили клони ГМО свиней для трансплантації органів від свині до людини

Японські вчені провели успішне редагування генів та виростили трьох генномодифікованих поросят для пересадки органів людині.

15 лютого 2024, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Японська компанія PorMedTec повідомила про вдалу спробу виростити три клони поросят, яким спеціально відредагували гени. Таким чином внутрішні органи поросят матимуть менший ризик імунного відторгнення при трансплантації органів до людини.

В Японії створили клони ГМО свиней для трансплантації органів від свині до людини

Японські вчені виростили ГМО поросят. Фото з відкритих джерел

Деякі віруси, зокрема ретровіруси свиней можуть інфікувати людські клітини під час трансплантації органів до людини. Таким чином це створює ризик відторгнення пересаджених органів від свині до людини. Однак вчені з PorMedTec змогли відредагувати деякі гени у свиней, щоб подолати цю проблему.

PorMedTec зробили зміни 10 генів у ядрах яйцеклітин та помістили їх у матку дорослої свині для вирощування клонів ГМО поросят. Після вдалої спроби вчені отримали трьох генномодифікованих поросят.

"Успішне клонування в Японії генетично модифікованої свині з таким послужним списком допоможе пришвидшити зусилля з реалізації клінічних застосувань у країні", — повідомила японська компанія PorMedTec.

Дефіцит донорів органів для пересадки залишається глобальною проблемою, однак у Японії особливо складна ситуація. Японська служба трансплантації органів наводить дані, що в країні потребують пересадки органів 16 тис. людей, однак щороку здійснюють лише 400 таких операцій.

Наразі компанія PorMedTec очікує етичну перевірку своїх досліджень. Якщо вчені отримають схвалення, то подадуть заявку на подальші дослідження, які будуть включати операцію з пересадки органів від ГМО свині до людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мутовані вовки з Чорнобильської зони відчуження розвинули деяку здатність протистояти раку. Вчені очікують, що зміненні гени вовків з Чорнобиля мода використати для боротьби з раком.

Також "Коментарі" писали про вчених, які знайшли абсолютно новий клас життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини