Головна Новини Суспільство Наука та освіта Коли людство може зіткнутися з глобальним дефіцитом води
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли людство може зіткнутися з глобальним дефіцитом води

Світ докладає недостатньо зусиль для збереження водних ресурсів

22 березня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Вода — це джерело енергії, наша їжа, засіб виробництва, тому її й називають "блакитним золотом". Але до 2030 року людство може зіткнутися з глобальною нестачею водних ресурсів в розмірі 40%.

Коли людство може зіткнутися з глобальним дефіцитом води

людство чекає глобальний дефіцит води / Фото: Quils/Depositphotos

У доповіді ЮНЕСКО, який присвячений Всесвітньому дню водних ресурсів, йдеться про те, що в найближче десятиліття на планеті настане водна криза. Майже половина населення Землі буде відчувати дефіцит прісної питної води, а всьому виною нераціональне використання ресурсу. Ситуацію погіршують і інші глобальні проблеми, зокрема санітарна криза і пандемія коронавірусної інфекції.

Автори доповіді вважають, що люди докладають недостатньо зусиль, щоб зберегти "блакитне золото", і зараз дуже гостро стоїть питання про правильну оцінку його вартості.

Гендиректор ЮНЕСКО Одрі Азула розповіла, що вода потрібна нам не тільки для споживання, адже вона відіграє санітарну, соціальну та культурну роль в людських суспільствах.

Відзначимо, що дефіцит питної води пов'язаний з наслідками зміни клімату, з діяльністю людини, яка призводить до скорочення водних ресурсів через забруднення прісноводних екосистем, а також з наслідками урбанізації й змін в землекористуванні.

До слова, згідно з даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) прісноводні ресурси в Україні не в кращому стані й знаходяться під "високим ризиком".

Нагадаємо, нещодавно група міжнародних вчених заявила, що в недалекому майбутньому людство може зіткнутися з нестачею важливого ресурсу — фосфору, а це може стати причиною голоду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Білл Гейтс розповів, які загрози чекають людство після пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини