Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні запустили платформу "Всеукраїнська школа онлайн"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустили платформу "Всеукраїнська школа онлайн"

На сайті можна знайти навчальні матеріали з 18 предметів

11 грудня 2020, 17:47
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти та науки України запустило портал "Всеукраїнська школа онлайн". За словами виконуючого обов'язки міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, платформа необхідна для всіх учасників навчального процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання при пандемії.

В Україні запустили платформу "Всеукраїнська школа онлайн"

Також політик підкреслює, що тепер українська освіта стане доступним і учням в ОРДЛО, і тим, хто проживає поза територією України.

Відомо, що платформа містить програму навчання на вісімнадцять предметів для середньої й старшої школи. На сайті присутні як відеоуроки та тексти, так і матеріали для самопідготовки.

Раніше "Коментарі" писали про те, що через кілька років Україна може зіткнутися з нестачею педагогічних працівників в установах профосвіти. За даними аудиту профосвіти, середній вік викладача в Україні становить 47-48 років. Найменший середній вік зафіксовано в Рівненській області (45,6 років), а найбільший — у Одеській (48,7 років). У МОН кажуть, що якщо тенденція буде зберігатися, то через кілька років країна зіткнеться з дефіцитом педагогічних працівників.

Крім того, порталу стало відомо, що сайт світового дослідження цінностей виявив значну частку неосвічених людей в Україні. Про це говорить Український центр європейської політики. Також на сайті можна переглянути всі результати досліджень. В опитуванні брали участь громадяни з усієї країни. В цілому вони повинні були відповісти на 300 питань для вимірювання цінностей і поглядів щодо гендеру, сім'ї, релігії, бідності, освіти, охорони здоров'я, безпеки, толерантності, довіри тощо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини