Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні може не бути зими: синоптик озвучив песимістичний прогноз на найближчі роки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може не бути зими: синоптик озвучив песимістичний прогноз на найближчі роки

Щороку в країні в середньому на 10-15 днів збільшується теплий літній період

31 серпня 2021, 09:41
Поділіться публікацією:

Світове глобальне потепління позначилося і на кліматі в Україні. За останні кілька років середньорічна температура в країні помітно зросла. Це може стати результатом того, що вже в найближчі 20 років в Україні не буде зими. Такі думкою поділився директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю Парламент.UA, передає УНІАН.

В Україні може не бути зими: синоптик озвучив песимістичний прогноз на найближчі роки

В Україні може не бути зими - фото з відкритих джерел

"Глобальне потепління, звичайно, не могло обійти Україну. Скажу більше, наша держава належить до тих країн, в яких воно досить відчутно — середньорічна температура за останні кілька років збільшилася на 1,6-1,7 градуса Цельсія", — сказав Кульбіда.

Фахівець також зазначив, що щороку в країні в середньому на 10-15 днів збільшується теплий літній період, при цьому зменшується зимовий. Якщо не відбудеться змін, то Кульбіда не виключає, що вже в найближче двадцятиріччя в Україні не буде зими й зовсім.

Нагадаємо, що за словами синоптика Наталії Діденко, 1 вересня в Україні протримається тепла погода, а наступного дня, 2 вересня, помітно похолодає. Синоптик зазначила, що на День знань на території країни очікується дощова погода, зокрема, в західній, північній і місцями в центральній частині. На Півдні і Сході України прогнозується суха погода.

У матеріалі видання "Коментарі" також говорилося, що літо добігає кінця і багатьом українцям не терпиться дізнатися, яка погода чекає на Україну в першому осінньому місяці. Синоптики Укрігідрометцентру спрогнозували, що середня температура вересня буде варіюватися в межах +14 ... +18 градусів, при цьому в Карпатах очікується зниження температури до +11 ...+ 12 градусів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини