Головна Новини Суспільство Наука та освіта Уряд схвалив кількість бюджетних місць в вишах: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд схвалив кількість бюджетних місць в вишах: що відомо

В Міносвіти розповіли, скільки передбачено бюджетних місць в вишах

12 липня 2022, 14:55
Поділіться публікацією:

Вступна кампанія для абітурієнтів цьогоріч відбудеться в умовах воєнного стану. Чимало школярів виїхали за кордон та будуть складати НМТ там. В 2022 році змінено правила вступу для випускників. Діти, що перебувають на окупованих територіях зможуть втупити за спрощеною системою та отримують пільги.

Уряд схвалив кількість бюджетних місць в вишах: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Днями визначено обсяги державного замовлення у 2022 році для всіх закладів освіти, рішення ухвалив Кабмін. Держава надає пріоритет інженерно-технічним, педагогічним та природничим спеціальностям, всього будуть оплачувати з бюджету 188 тисяч бюджетних місць в закладах вищої освіти (ЗВО). Про це повідомляють у прес-службі Міністерстві освіти та науки.

За розподілом по кваліфікаційних рівнях, бюджетні місця розподілили так: на спеціальності з освітнім рівнем молодшого бакалавра – 844 місця; для здобуття освіти за рівнем фаховий молодший бакалавр – 38 719 місць, з них – 35 456 на денній формі; для бакалаврату буде оплачено – 89 320 місць, з них – 82 420 на денній формі; для магістратури на основі “бакалавра” – 49 524 місць, на денній формі – 44 404, на основі середньої освіти – 6 041 місць на денній формі. Бюджетних місць для аспірантів передбачено — 4 070, для до докторантів – 423 осіб. Для інтернів медичного та фармацевтичного спрямувань – передбачено 160 бюджетних місць.

Змінили умови вступу для розподіл держзамовлення для студентів, що вчаться на магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань. Студентів, рідні населені пункти яких були окуповані, можуть переводити на бюджетні вакантні місця.

За даними УЦОЯО, зареєстровано 206 тисяч потенційних учасників основної сесії національного мультипредметного тесту.

Як писав портал, з 11 липня введено нові заборони на куріння в громадських місцях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини