Головна Новини Суспільство події З 11 липня введено нові заборони на куріння в громадських місцях
commentss НОВИНИ Всі новини

З 11 липня введено нові заборони на куріння в громадських місцях

В Україні забороняють використання в громадських місцях та приміщеннях приладів для нагрівання тютюну

11 липня 2022, 10:11
Поділіться публікацією:

З 11 липня набувають чинності зміни до статті 13 Закону України №2899-IV про заборону куріння електронних сигарет, користування приладами для нагрівання тютюну, наприклад, IQOS в приміщеннях та на територіях громадських установ.

З 11 липня введено нові заборони на куріння в громадських місцях

Фото ілюстративне / Pixabay

Закон захищає громадян від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання в публічних приміщеннях. Заборонено відводити місця для куріння в приміщеннях підприємств та установ усіх форм власності; вживати тютюнові вироби та використовувати пристрої для споживання тютюну, зокрема, електронних пристроїв для нагрівання тютюну, електронні сигарети, кальяни, в тому числі й в закладах ресторанного господарства та приміщеннях підприємств.

Дмитро Купира виконавчий директор ГО "Життя" пояснює нюанси змін до закону. За його словами, законодавець визначає, що вважається приміщенням. Відповідно до нових норм куріння на літніх майданчиках ресторанів та кафе не заборонено, а в залах — так. Адже в цій сфері працює понад 60 тисяч громадян й вони мають бути захищені від шкідливого впливу диму та нікотинових викидів під час роботи.

Відповідно до опитування населення в травні 2022 року від Київського інституту соціології, 80% респондентів відповіли, що підтримують заборону куріння та використання приладів для нагрівання тютюну в громадських місцях, 86% наголосили, що вільні від куріння місця треба розширювати.

"Сигарети та прилади для нагрівання так само заборонені для використання в громадських місцях на рівні з цигарками, електронними цигарками та кальянами. Тобто цигарки, електронні цигарки та кальяни заборонено курити в приміщеннях з 2010 року включно, й в закладах ресторанного господарства — з 2012 року. Від сьогодні до цього переліку входять пристрої для нагрівання тютюну", — говорить Дмитро Купира.

Аргументами для змін до закону було визначення ВООЗ, що безпечного куріння не існує, пари та дим тютюнових  й нікотинових засобів — є шкідливими для оточуючих.

Як писав портал, що передбачає новий закон про управління відходами в Україні.
З 11 липня введено нові заборони на куріння в громадських місцях - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

украинка

11 липня 2022, 13:02

ДУЖЕ ДОБРЕ,АЛЕ ХТО БУДЕ ПЕРЕВІРЯТИ? НА ЗУПИНКАХ ВРАНЦІ КУРЯТЬ І НЕ ЗВЕРТАЮТЬ УВАГИ,КОЛИ ПРОСИШ ВІДІЙТИ ,ЩЕ Й ПОШЛЮТЬ , а от,якби штрафували ,то привчили б народ ,що треба дотримуватись Закону.


Новини