Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українці зареєстрували петицію про скасування ДПА для школярів усіх класів
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зареєстрували петицію про скасування ДПА для школярів усіх класів

Українці вимагають в петиції скасувати ДПА для учнів й в 2022 році

8 лютого 2022, 09:40 comments3659
Поділіться публікацією:

На сайті президента 31 січня зареєстровано петицію від громадян №22/133870-еп "Відміна обов'язкового ДПА 2022 для учнів 4, 9 та 11 класів".

Українці зареєстрували петицію про скасування ДПА для школярів усіх класів

Фото ілюстративне / Pixabay

Автор петиції в тексті зазначає, що в 2022 році державну підсумкову атестацію, як і в 2020 та 2021 роках, треба відмінити. Тобто учні четвертих, дев'ятих та одинадцятих класів мають бути звільнені від екзаменів через дистанційну форму навчання.

Пандемія не завершилася й чимало учнів пішли на подовжені канікули в школах восени, коли зростала кількість хворих на коронавірус, в лютому школи перевели на дистанційне навчання. З огляду на таку форму навчання та те, що школярам важко добре засвоїти матеріал та підготуватися до екзаменів в таких умовах, справедливим буде скасувати ДПА й в 2022 році, йдеться в тексті. 

Наразі петицію підписали 10 797 осіб. До завершення збору підписів залишилося 83 дні.

Як повідомляв портал "Коментарі", в 2022 році випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми. Міністерство освіти і науки вже розробило нові зразки сертифікатів та інформаційних карток з балами ЗНО. Відповідно до внесених змін наказом Міністерства освіти і науки № 1260 від 22 листопада 2021 року, розроблено дві форми сертифікатів.

Також ми писали, що в 2022 році для абітурієнтів змінитися порядок складання ЗНО. Серед змін й оновлені завдання в тесті з математики рівня "стандарт". Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко в ефірі радіо "Культура" повідомила, що буде нового для абітурієнтів під час складання ЗНО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

8 лютого 2022, 16:42

Краще відмінити ДПА , ніж захворіти омікроном!


Новини