Головна Новини Суспільство Наука та освіта ЗНО-2022: які нововведення чекають на абітурієнтів
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО-2022: які нововведення чекають на абітурієнтів

В 2022 році випускники, що скаладтимуть ЗНО, зможуть скласти тести за власні кошти

11 січня 2022, 09:40 comments1294
Поділіться публікацією:

ЗНО-2022: які нововведення чекають на абітурієнтів

Що нового у ЗНО-2022, фото з відкритих джерел

З 5 січня розпочалася реєстрація на пробне зовнішнє тестування для випускників. Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко в ефірі радіо "Культура" повідомила, що буде нового для абітурієнтів під час складання ЗНО.

За словами представниці УЦОЯО, в 2022 році серед нововведень — більша кількість предметів, які можна скласти. Майбутні абітурієнти можуть здавати ЗНО з більше, ніж п'яти предметів. Тестування  з п'яти предметів буде безкоштовне, а за тестування понад норму треба буде заплатити випускнику власні кошти. Ціна тестування з додаткового предмета ще невідома, ймовірно, вона буде вищою, ніж ціна за пробне тестування. Втім, випускник зможе скласти більше предметів, якщо ще не визначився з майбутньою спеціальністю та матиме більше шансів вступити до вищого навчального закладу.

Серед обов'язкових предметів для державної підсумкової атестації — українська мова, математика, історія або іноземна й один на вибір. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з тринадцяти навчальних предметів.

Також в цьому році змінили завдання в тесті з математики рівня "стандарт". В ЗНО-2022 замість двох відкритих бланків відповідей залишився один блок з такими відповідями.

Нагадаємо, що ціна пробного тестування з одного предмету коливатиметься в залежності від регіону — 213-309 гривень.

Під час вступної кампанії вступники зможуть подавати до вищих навчальних закладів сертифікати ЗНО за 2019, 2020, 2021 та 2022 роки.

Як повідомляв портал "Коментарі", учні сільських шкіл розповіли, з яким негативом стикаються у школах. Опитування школярів з 22 областей України про умови навчання опублікувала Державна служба якості освіти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини