Головна Новини Суспільство Наука та освіта Випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми: що відомо

МОН оновило форму сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та картки до нього

17 січня 2022, 08:30 comments2401
Поділіться публікацією:

Випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми: що відомо

В Україні оновили форму сертифікату ЗНО, фото з відкритих джерел

В 2022 році одинадцятикласники, що планують вступати до закладів вищої освіти (ЗВО), зможуть скласти тестування з понад п'яти предметів. Тому було змінено форму сертифікатів ЗНО для абітурієнтів. Відповідно до внесених змін наказом Міністерства освіти і науки № 1260 від 22 листопада 2021 року, розроблено дві форми сертифікатів. Технічний опис Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання опубліковано на сайті Ліга 360.

Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання має основну та додаткову частини. Основна частина має таблицю для внесення даних про проходження тестування з п'яти предметів. Додаткова частина має таблицю для внесення даних про проходження тестування з шести предметів. Основну частину отримають всі випускники, хто складатиме лише тестування з п'яти предметів, участь в якому для них безкоштовна. Додаткову частину отримають ті, хто складатиме тестування з понад п'яти предметів й сплатить за додаткові тести певну суму грошей.

"Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання (далі — Сертифікат) може складатися з кількох частин (основної та додаткової) — для осіб, які проходять зовнішнє незалежне оцінювання понад встановлену Міністерством освіти і науки України кількість навчальних предметів за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України", — йдеться в тексті.

Крім того, на сертифікатах 2022 року з'явиться унікальний QR-код для верифікації даних документа в державній базі. В лівій верхній частині сертифіката буде розміщена цифрова чорно-біла фотокартка особи розміром 3 х 4 см. До сертифіката випускники отримають нову інформаційну картку з результатами ЗНО за шкалою 100-200 балів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в 2022 році для абітурієнтів змінитися порядок складання ЗНО. Серед змін й оновлені завдання в тесті з математики рівня "стандарт". В ЗНО-2022 замість двох відкритих бланків відповідей залишився один блок з такими відповідями.

Випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми: що відомо - фото 2
Випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми: що відомо - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини