Головна Новини Суспільство Наука та освіта У МОН розповіли, чи можуть школярі навчатися влітку (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОН розповіли, чи можуть школярі навчатися влітку (Відео)

Тільки місцева влада вирішує, чи будуть навчатися школярі під час літніх канікул

20 квітня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

У зв'язку з пандемією коронавірусу школярі практично не відвідували школи та були вимушені перейти на дистанційне навчання. Відповідно, показники успішності учнів значно впали. Чи будуть школярі у зв'язку з цим відвідувати школу влітку? На запитання відповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

У МОН розповіли, чи можуть школярі навчатися влітку (Відео)

Навчання в Україні: чи будуть школярі навчатися влітку - відео. Фото: ua-informator

За словами Горбачова, освітній заклад чи місцева влада має право подовжувати навчальний рік, або закінчити його традиційно. За законом навчальний рік у школах триває до 30 червня. Проте, якщо в цьому виникне потреба, влада на місцях може самостійно ухвалювати рішення щодо навчального процесу.

Проте, як зазначає освітній омбудсмен, це дуже індивідуальне питання для кожної області. Але поки про навчання школярів влітку не йдеться.

“Якщо школа або департамент освіти вирішить подовжити навчальний рік, то вони мають на це право. Учні мають навчатися не менше, ніж 175 навчальних днів протягом року”, – наголосив він.

Сергій Горбачов підкреслив, що учні мають нижні результати успішності через зміну форми навчання та стрес. Неабияку роль відіграють й інші аспекти — якість інтернету, технічне оснащення, вмотивованість та самодисципліна учня.

Нагадаємо, що раніше омбудсмен розповів, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі. Його пояснення читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що в Україні успішно завершився перший етап реформи шкільного харчування. Головна мета нових норм — забезпечити учнів корисними та збалансованими обідами. У відповідному документі вказано інформацію про розподіл білків, жирів та вуглеводів, які мають містити страви, приготовані в шкільних столових. Про раціон учнів читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини