Головна Новини Суспільство події В українських школах запрацюють нові норми харчування - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських школах запрацюють нові норми харчування - деталі

Міністерство освіти та науки створить корисний та збалансований раціон для учнів з 1 вересня

14 квітня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

В Україні успішно завершився перший етап реформи шкільного харчування. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства освіти та науки.

В українських школах запрацюють нові норми харчування - деталі

Харчування в школах: прийнято нові норми - що будуть їсти діти. Фото: informator.ua

Головна мета нових норм — забезпечити учнів корисними та збалансованими обідами. У відповідному документі вказано інформацію про розподіл білків, жирів та вуглеводів, які мають містити страви, приготовані в шкільних столових.

Наприклад, особливу увагу приділятимуть зниженню кількості спожитого цукру. Вміст цукру у всіх стравах, які пропонують учням, не має перевищувати 10 грамів на 100 грамів/мілілітрів харчового продукту.

Окрім того, збільшиться кількість фруктів, м'яса та молочних та кисломолочних продуктів. А от кількість хліба планують зменшити з 60-80 грамів до 30-50 грамів за один прийом їжі.

Також батьки повинні заздалегідь інформувати про продукти, які протипоказані дитині. Якщо дитина має підтверджену лікарем непереносимість деяких продуктів, раціон цього учня мають змінити.

Всі школярі, незалежно від навчальної зміни мають бути забезпечені одноразовим харчуванням відповідно до норм. Нововведення увійдуть в дію з першого вересня.

Варто зазначити, що перший етап реформи шкільного харчування ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

Раніше розповідалося, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі. Детально про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, як ЛГБТ-підлітки почуваються в школі. Статистику та коментарі від координаторки Нацдослідження шкільного середовища в Україні читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини