Головна Новини Суспільство події Омбудсмен розповів, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі
commentss НОВИНИ Всі новини

Омбудсмен розповів, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі

Є дуже велика група людей, яка проти вакцинації взагалі

25 березня 2021, 13:36
Поділіться публікацією:

Омбудсмен у галузі освіти Сергій Горбачов розповів, що теоретично в Україні можуть ввести штрафи для батьків, чиї діти відвідуватимуть навчальні заклади без щеплення від коронавірусу. Однак чиновник сумнівається в прийнятті даного рішення, оскільки велика кількість громадян не підтримують вакцинацію зовсім. Про це освітній омбудсмен заявив в ефірі "Сніданку з 1 + 1", передає ТСН.

Омбудсмен розповів, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі

Омбудсмен розповів, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі - фото з відкритих джерел

Сергій Горбачов навів приклад досвіду європейських країн, де вакцинація проти коронавірусу обов'язкова, а за відмову робити щеплення накладаються санкції. Наприклад, в Латвії, Італії — 10 щеплень, Франції -11, Хорватії, Болгарії, Угорщині, Польщі — 9.

Омбудсмен запевняє, що в цих країнах Європи досить серйозно підходять до питань вакцинації, оскільки розуміють, що таке суспільне благополуччя і безпека.

На питання, чи можуть на батьків дітей, у яких відсутні щеплення від коронавірусу, накладати штрафи, Сергій Горбачов дав відповідь:

"Теоретично можуть. Але немає підстав вважати, що вони будуть так введені. Оскільки є дуже велика група людей, яка проти вакцинації взагалі".

Нагадаємо, що масова вакцинація проти коронавірусу в Україні набирає обертів. Так, 25 березня стало відомо, що в нашу країну з Китаю вирушили дози першої партії вакцини CoronaVac. Про подію поінформували представники українського посольства в КНР. Препарат CoronaVac розроблений китайською компанією Sinovac Biotech. Ці розробники були одними з перших, з ким Україна уклала контракт на поставку препарату проти коронавірусу. Реєстрація вакцини МОЗ пройшла двома тижнями раніше — 10 березня. У першій партії України очікує поставку відразу 1,915 млн доз CoronaVac. Орієнтовно прогнозований час прибуття вакцини — вечір 25 березня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини