Головна Новини Суспільство медицина Вакцина CoronaVac вирушила до України: коли очікувати на першу партію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина CoronaVac вирушила до України: коли очікувати на першу партію

В Україну прибуде майже 2 мільйони доз китайської вакцини

25 березня 2021, 13:18
Поділіться публікацією:

Масова вакцинація проти коронавірусу в Україні набирає обертів. Так, 25 березня стало відомо, що в нашу країну з Китаю вирушили дози першої партії вакцини CoronaVac. Про подію поінформували представники українського посольства в КНР.

Вакцина CoronaVac вирушила до України: коли очікувати на першу партію

До України відправили першу партію CoronaVac. Фото: SOPA Images

Варто відзначити, що препарат CoronaVac розроблений китайською компанією Sinovac Biotech. Ці розробники були одними з перших, із ким Україна уклала контракт на поставку препарату проти коронавірусу. Реєстрація вакцини Мінохоронздоров'я пройшла двома тижнями раніше — 10 березня. Всього Україна очікує поставку 1,915 млн доз CoronaVac. У першій партії прибуде всього 215 тисяч доз. Орієнтовний час прибуття вакцини — вечір 25 березня.

Також додамо, що китайський препарат представляє так званий інактивований вид вакцини. Це означає, що в лабораторних умовах вирощується вірус — із допомогою клітинних культур, а потім проводять його хімічну інактивацію. Компоненти подібних вакцин, як стверджують вчені, в організмі людини діють відразу на весь вірус, а не тільки на спайковий білок.

Нагадаємо, що вакцина CoronaVac неодноразово викликала суспільний резонанс в українському суспільстві ще до свого прибуття. Найбільш обговорюваною темою в цій області була ефективність препарату в боротьбі з коронавірусною хворобою. У різний час вчені представляли різні цифри — від задовільних майже 80% ефективності до дещо насторожуючих 50% з "хвостиком".

Як повідомляли "Коментарі", в січні бразильські вчені з інституту Бутантану провели найбільш масові дослідження вакцини CoronaVac — в експерименті взяли участь понад 13 тисяч осіб. Цей же інститут раніше інформував, що ефективність вакцини становить 78% у легких випадках захворювання COVID-19. У важких випадках вакцина нібито ефективна на всі 100%. Однак, дослідження іноземних фахівців поставили під сумнів спостерігачі випробування. Кінцевий результат клінічних випробувань показав, що препарат ефективний на менше, ніж 60%, але більше вже згаданих 50%. Це дозволяє використовувати вакцину у профілактиці коронавірусу.

Також на порталі вдасться дізнатися, які існують побічні ефекти від вакцини проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини