Головна Новини Суспільство медицина Вчені визначили ефективність вакцини від Sinovac, яку придбала Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили ефективність вакцини від Sinovac, яку придбала Україна

Anvisa – Національне агентство по нагляду за здоров'ям в Бразилії – має дозволити використання вакцини

12 січня 2021, 13:24
Поділіться публікацією:

Експерти з Інституту Батантана зробили висновок про те, що рівень ефективності вакцини від китайського виробника Sinovac — CoronaVac — нижче 60%, але більше за 50%. За результатами дослідження, Anvisa – Національне агентство по нагляду за здоров'ям в Бразилії – має дозволити її використання. Про це повідомляє Bloomberg.

Вчені визначили ефективність вакцини від Sinovac, яку придбала Україна

Вчені визначили ефективність вакцини від Sinovac, яку придбала Україна - фото з відкритих джерел

Як відомо, у Бразилії наразі проводять найбільш масові дослідження вакцини CoronaVac — в експерименті беруть участь понад 13 тисяч осіб. Інститут Бутантана, що проводить випробування препаратів, раніше повідомляв, що ефективність вакцини — 78% у легких випадках захворювання на COVID-19. У тяжких випадках захворювання вакцина ефективна на усі 100%. Однак, дослідження спеціалістів поставили під сумнів спостерігачі випробування. 

Національне агенство Anvisa вимагає від Інституту Бутантана дані про випробування вакцини, в тому числі про дозування препарату. Тільки тоді бразильський регулятор прийматиме рішення про дозвіл на використання вакцини. 

Згідно з інформацією бразильського новинного порталу UOL, у звіті Anvisa доводиться ефективність вакцини відповідно до вимог ВООЗ. 

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я уклало контракт про постачання вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти COVID-19. Україна закупить 1 млн 913 доз препарату проти коронавірусного захворювання.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що очікується, що в наступному місяці Україна отримає вакцину від коронавірусної інфекції й за словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, вакцинація громадян буде проходити безкоштовно. Але  розглядатиметься і варіант платної процедури.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини