Головна Новини Суспільство медицина Чи буде платна вакцинація від COVID-19: в МОЗ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде платна вакцинація від COVID-19: в МОЗ зробили заяву

Поки в МОЗ розраховують на безкоштовну вакцинацію

11 січня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Очікується, що в наступному місяці Україна отримає вакцину від коронавірусної інфекції й за словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, вакцинація громадян буде проходити безкоштовно. Але  розглядатиметься і варіант платної процедури.

Чи буде платна вакцинація від COVID-19: в МОЗ зробили заяву

чи буде платна вакцинація від COVID-19 (фото з відкритих джерел)

У МОЗ України заявили, що група людей з п'ятого етапу (здорові люди у віці 18-59 років) зможуть вакцинуватися позачергово за особисті кошти. Але це може статися не раніше другого півріччя 2021 року.

Віктор Ляшко зазначив, що зараз є чіткий план щодо того, як повинна проходити безкоштовна вакцинація українців, і, якщо обсяг препарату буде великим, тоді можна буде запустити й процедуру на платній основі. Але поки це питання навіть не розглядається, адже зараз основний пріоритет — вакцинація на безкоштовній і добровільній основі.

Нагадаємо, одне щеплення від коронавірусної інфекції обійдеться уряду України в 504 гривні. Йдеться про препарат компанії Sinovac Biotech, який завоював авторитет і довіру у багатьох країнах світу. Україна вже підписала з цією компанією перший договір. Ціни на ліки проти COVID-19 від інших компаній в МОЗ поки не розголошують, посилаючись на правила конфіденційності. Втім, глава відомства Максим Степанов зазначив, що і їх вартість "не перестрибне" середньої планки цін, встановлених по всьому світу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що будь-який українець, який законно перебуває в Польщі, може зробити щеплення від коронавірусної інфекції, при чому абсолютно безкоштовно. Перша поставка препарату прибула в країну ще 25 грудня, і масова вакцинація людей вже почалася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини