Головна Новини Суспільство медицина Головний біль і температура: в МОЗ розповіли про побічні ефекти від Covid-вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний біль і температура: в МОЗ розповіли про побічні ефекти від Covid-вакцини

В Україні зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій на Covid-вакцину

25 березня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Іващенко назвав побічні реакції на вакцину від коронавірусу, які зустрічалися в українців з початку кампанії по вакцинації. Всього таких випадків було зафіксовано 587, серед них головний біль і тимчасове підвищення температури. Про це чиновник розповів на брифінгу 25 березня.

Головний біль і температура: в МОЗ розповіли про побічні ефекти від Covid-вакцини

Коронавірус в Україні - фото з відкритих джерел

"На сьогодні було зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій на застосування вакцин. Мова, перш за все, йде про головний біль, тимчасове підвищення температури. Хочу зазначити, що це передбачувані реакції та побічні ефекти на застосування вакцини, які тільки доводять те, що вакцина працює, а організм готує імунну відповідь", — розповів Іващенко.

Також він додав, що зараз в Україні зафіксовано три випадки, коли після вакцинації пацієнтам знадобився тимчасовий нагляд лікарів і медична допомога.

У разі погіршення самопочуття після вакцинації, заступник міністра порадив звертатися до сімейного лікаря або в установу, де було отримано щеплення.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що фармацевтична компанія AstraZeneca оновила своє дослідження щодо ефективності Covid-вакцини. За новими даними, препарат ефективний на 76%. Компанія AstraZeneca надала інформацію, що її вакцина забезпечує надійний захист серед людей різного віку. Згідно з попередніми результатами дослідження, в якому взяли участь 30 тисяч осіб, вакцина показала ефективність в 79%.

А до цього у ВООЗ заявили, що користь Covid-вакцини AstraZeneca переважує її ризики. Водночас державам рекомендували продовжувати моніторити повідомлення про можливі побічні ефекти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини