Головна Новини Суспільство медицина Вакцина від AstraZeneca: у ВООЗ заявили, що користь препарату перевищує його ризики
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина від AstraZeneca: у ВООЗ заявили, що користь препарату перевищує його ризики

На сьогоднішній день в Європі було введено понад 20 млн доз вакцини AstraZeneca

19 березня 2021, 18:56
Поділіться публікацією:

Комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я з безпеки вакцин заявив, що користь Covid-вакцини AstraZeneca переважує її ризики. У той же час державам рекомендували продовжувати моніторити повідомлення про можливі побічні ефекти. Про це повідомляє прес-служба ВООЗ 19 березня.

Вакцина від AstraZeneca: у ВООЗ заявили, що користь препарату перевищує його ризики

Коронавірус - фото з відкритих джерел

"Вакцина AstraZeneca від захворювання Covid-19, включаючи вакцину Covishield, продовжує мати позитивний профіль в тому, що стосується користі і ризиків, володіючи величезним потенціалом запобігання інфікування і зниження смертності в світі", — йдеться в повідомленні.

У комітеті рекомендували надати медпрацівникам відповідну освіту, щоб вони могли розпізнавати ознаки і симптоми всіх серйозних побічних ефектів після вакцинації будь-яким препаратом.

При цьому країнам рекомендували продовжувати моніторинг безпеки всіх вакцин від Covid-19 і сприяти повідомленнями про ймовірні побічні ефекти.

У ВООЗ також зазначили, що на сьогоднішній день в Європі було введено понад 20 млн доз вакцини AstraZeneca, а в Індії — понад 27 млн доз вакцини Covishield (вакцина AstraZeneca, розроблена Інститутом сироватки Індії).

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачить підстав для того, щоб припиняти вакцинацію від коронавірусу в Україні, оскільки, незважаючи на дезінформацію щодо вакцин, в країні вже зробили щеплення близько 90 тисяч осіб. На думку Зеленського, інформаційна атака, яка зараз відбувається в світі щодо вакцини AstraZeneca, є серйозною протидією проти препарату. При цьому Зеленський зазначив, що в Україні на сьогоднішній день вакцинують лише препаратом Covishield (AstraZeneca), який виготовляється в Індії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини