Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Мережі з'явилося фото "загубленої галактики": чарівне видовище
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мережі з'явилося фото "загубленої галактики": чарівне видовище

Галактика має туманний, дещо примарний вигляд

18 січня 2021, 14:12
Поділіться публікацією:

У Мережі опублікували знімок галактики NGC 4535, яка знаходиться в сузір'ї Діви, приблизно в 50 мільйонах світлових років від нашої планети. Унікальна фотографія з'явилася на сайті телескопа Hubble — її опублікували NASA і Європейське космічне агентство.

У Мережі з'явилося фото "загубленої галактики": чарівне видовище

У Мережі з'явилося фото "загубленої галактики. Фото: esahubble

Фахівці підкреслили, що хоч знімок високої якості, сама галактика туманна і трохи прозора. Це можна побачити, якщо подивитися на неї через менший телескоп.

У Мережі з'явилося фото ”загубленої галактики”: чарівне видовище - фото 2

Відомо, що ще в 1950-х роках минулого століття вчений Леланд Коупленд (його називали астрономом-любителем) дав цій галактиці дуже відповідну назву — "загублена галактика".

Також експерти розповіли, що яскраві насичені кольори, які видно на знімку, є ознакою того, що в цій галактиці є просто неймовірна кількість зірок.

Наприклад, насичені блакитні кольори є доказом того, що в галактиці є багато гарячих і молодих світил, які переважають над старішими.

А ось жовті нерівності в центральній області — це скупчення тих самих старіших і холодних зірок.

Вчені резюмували, що галактика NGC 4535 була детально вивчена в новому науковому експерименті. Мета якого полягала в тому, щоб вивчити та прояснити зв'язок між хмарами холодного газу, зореутворенням, загальною формою та іншими властивостями галактик.

Як повідомляло видання "Коментарі", випромінювання потужного вибуху з іншої галактики накрило нашу планету. Фахівці заявили, що на нашу планету впало випромінювання через сильний вибух галактики NGC 253. Величезний сплеск приніс з собою викид енергії, яка в рази потужніша за Сонце. Інформація про це розміщена на сайті The Independent.
Також ми писали, що станеться із Землею після загибелі Сонця. Вчені з Корнельського університету в США прийшли до висновку, що приблизно через п'ять мільярдів років Сонце зникне, ставши мертвою зіркою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини