Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Малайзії знайшли сову, яка вважалася вимерлою понад 120 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Малайзії знайшли сову, яка вважалася вимерлою понад 120 років

Еколог Смітсонівського центру перелітних птахів Енді Бойс знайшов в лісах Малайзії підвид сови, який вважали вимерлим понад 120 років

6 травня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Сови — розумні, красиві та витривалі нічні хижаки, які захоплюють людей своїми навичками. Один з підвидів цих птахів був виявлений дослідником в лісах Малайзії, і ця знахідка стала дуже важливою, оскільки борнейский підвид малайзійської совки вважали вимерлим понад 120 років.

У Малайзії знайшли сову, яка вважалася вимерлою понад 120 років

У Малайзії знайшли унікальний підвид сови / фото: с Phys.org

Помітив птицю еколог Енді Бойс, йому вдалося сфотографувати маленького хижака в гірських лісах біля гори Кінабалу, що на сході Малайзії в штаті Сабах. Про цю сову мало що відомо, адже її довгі роки вважали вимерлою. В останній раз її бачили в 1892 році. Цей птах може виявитися окремим унікальним видом, який заслуговує місця в Червоній книзі.

Еколог звернув увагу на сову, бо вона була великою і з іншим оперенням, ніж ті, які зустрічалися йому в районі гір Кінабалу. Енді Бойс зазначив, що, побачивши птицю, він відчув шок і хвилювання від того, що вона до цього часу існує в природі. Потім він швиденько зняв її на камеру.

Відзначається, що ця сова знаходиться під загрозою втрати місця існування через зміни клімату, вирубки лісів і видобутку пальмової олії.

Нагадаємо, що в кінці 2020 року група дослідників виявила на індонезійському острові Борнео рідкісного птаха, якого, як виявилося пізніше, вважали вимерлим 170 років. Вчені з Індонезії та Сінгапуру довели існування чорнобривої мишачої тімелії. Цю птицю вдавалося зловити всього один раз, десь між 1843 і 1848 роками.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на території М'янми — держави в Південно-Східній Азії, вчені виявили новий вид мавп. Таких пухнастих приматів в природі налічується близько 200 особин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини