Головна Новини Суспільство Наука та освіта Виявлений птах, якого 170 років вважали вимерлим (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлений птах, якого 170 років вважали вимерлим (ФОТО)

Цю птицю вдавалося зловити всього один раз

28 лютого 2021, 12:10 comments1005
Поділіться публікацією:

В кінці 2020 року група дослідників виявила на індонезійському острові Борнео рідкісного птаха, якого, як виявилося пізніше, вважали вимерлим 170 років.

Виявлений птах, якого 170 років вважали вимерлим (ФОТО)

знайдена рідкісна птиця / фото з відкритих джерел

Вчені з Індонезії та Сінгапуру довели існування чорнобривої мишачої тімелії (або чорнобривого болтуна). Цю птицю вдавалося зловити всього один раз, десь між 1843 й 1848  роками. Записи про знахідку уривчасті, але схоже, що птах був спіймана на острові Ява.

Ця знахідка була єдиним доказом його існування, тому в орнітологічних текстах він був позначений як "вид даних про який недостатньо". В одному з музеїв Нідерландів зберігається його опудало. Дослідники припускали, що чорнобрива мишача тімелія вимерла, оскільки після цього жодному досліднику не вдавалося її виявити й цей вид вважався одним з найзагадковіших в орнітології.

Деякий час група вчених, яка виявила рідкісну птицю на острові Борнео, не могла її ідентифікувати. І лише порівнявши фотографії з екземпляром, що зберігалися в музеї і його описом, вони з'ясували, що це дійсно чорнобрива мишача тімелія.

Дослідники вважають, що раніше цей вид не могли виявити, тому що шукали не в тій місцевості. Вони хочуть провести експедицію на острові Борнео, щоб з'ясувати, скільки птахів там мешкає, але в період пандемії коронавірусної інфекції, зробити це проблематично, тому що поїздки на острів обмежені.

Виявлений птах, якого 170 років вважали вимерлим (ФОТО) - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в США в місті Хілтон-Хед-Айленд знайшли двоголове дитя черепахи. Подібна мутація частіше зустрічається саме серед рептилій, але при цьому залишається вкрай рідкісною. Дитинча відпустили в океан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини