Головна Новини Суспільство Наука та освіта У червні українці побачать незвичайне сонячне затемнення
commentss НОВИНИ Всі новини

У червні українці побачать незвичайне сонячне затемнення

В наступному місяці українці зможуть побачити часткове сонячне затемнення: коли це відбудеться і о котрій годині

30 травня 2021, 08:40 comments1565
Поділіться публікацією:

У червні на території України можна буде помилуватися частковим сонячним затемненням.

У червні українці побачать незвичайне сонячне затемнення

Сонячне затемнення 10 червня /фото: Shutterstock / Fotodom

Експерти відзначили, що незвичайне астрономічне явище відбудеться 10 червня. Спостерігати, як світило буде ховатися за тінню можна буде з 11.12, а максимальна фаза затемнення відбудеться о 13.41 (за київським часом). Часткове затемнення буде видно практично на всій території України, крім окремих південних районів (якщо буде хороша погода).

В цей же день, 10 червня, очікується кільцеподібне сонячне затемнення 147 саросу, максимальну фазу якого можна буде спостерігати на території Канади, Гренландії та Росії. Сонце майже повністю закриється Місяцем, і видно буде тільки яскрава кромка. Воно унікальне тим, що його можна буде побачити на Північному полюсі, це єдине кільцеподібне затемнення, яке проходить через дану точку, у 21 столітті.

Відзначається, що затемнення (кільцеподібне чи часткове) буде видно в 60 країнах і залежних територіях.

Наступного разу помилуватися подібним астрономічним явищем можна буде 4 грудня поточного року, але на жаль, не на території України.

Нагадаємо, що 26 травня відбулося місячне затемнення. Експерти відзначили, що воно здатне вплинути на мислення і світогляд людини, а також підвищити його духовний рівень. Але негативний вплив також може відчуватися. Такими думками поділилася астролог Юлія Погорельченко.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 27 квітня на території України можна було спостерігати Супермісяць — енергетично сильна подія. Місяць в той день стала на 14% більше і на 30% яскравіше типового повного місяця. Супутник Землі придбав теплий золотистий відтінок і називався "Рожевим Місяцем" в честь дикого земного флокса — одного з найбільш ранніх весняних квітів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини