Головна Новини Суспільство Наука та освіта Став відомий розмір премій для учнів із найкращими балами ЗНО
commentss НОВИНИ Всі новини

Став відомий розмір премій для учнів із найкращими балами ЗНО

В Україні впровадять так звану премію Президента України

28 грудня 2020, 20:40
Поділіться публікацією:

28 грудня на черговому засіданні Кабінету міністрів України затверджено проект акту щодо преміювання кращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Попередній варіант документ показав у Telegram-каналі народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Став відомий розмір премій для учнів із найкращими балами ЗНО

Премії за кращий результат на ЗНО отримають усього 20 учасників. Фото: slovoidilo.ua

Найімовірніше, із 2021 року учні, які продемонстрували найвищі результати під час складання ЗНО, отримуватимуть спеціальні "президентські" премії, що фінансуватимуться із державного бюджету. Їхній розмір сягне 5 тисяч гривень.

"Для цього було виділено 100 тисяч гривень на 2021 рік, тобто 20 учнів отримають премію в розмірі 5 тис. гривень", — підкреслив нардеп.


Таке преміювання планують зробити щорічним. Вочевидь, до таких дій представники влади вдаються, аби заохотити молодь поглиблювати знання та створити умови здорової конкуренції. Офіційно у проекті документу метою впровадження фінансової винагороди зазначені "підвищення інтелектуального потенціалу суспільства та заохочення обдарованих учнів".

Коли президент Володимир Зеленський підпише указ, невідомо.

Утім, це не єдине "вливання" коштів у сферу освіти. На каналі Олексія Гончаренка також опублікована інформація про заснування 300 стипендій Кабміну "за видатні заслуги у сфері вищої освіти, які будуть довічно призначатися науково-педагогічним працівникам". 

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про інші досягнення українських школярів. Так, зокрема, на STEM is FEM українські школярки з'ясовували, хто із них краща бізнесвумен у агрогалузі.

Також на порталі можна дізнатися, чому українських вчителів змусять заклеювати в підручниках із хімії частину тексту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини