Головна Новини Суспільство події На STEM is FEM українські школярки з'ясували, хто з них краща агробізнесвумен
commentss НОВИНИ Всі новини

На STEM is FEM українські школярки з'ясували, хто з них краща агробізнесвумен

STEM is FEM - соціальний освітній проект, покликаний боротися з гендерними стереотипами в технічній сфері і мотивувати українських школярок вибирати технічні спеціальності

28 грудня 2020, 18:44
Поділіться публікацією:

Освітній проект STEM is FEM провів черговий безкоштовний навчальний модуль для українських школярок. На цей раз дівчат посвятили в ази агропромисловості. Успішні жінки цієї сфери розповіли про власний досвід і цікаві аспекти цієї галузі, а мотиваційні спікери заохочували дівчат вибирати професію за своїм бажанням, а не під тиском стереотипів.

На STEM is FEM українські школярки з'ясували, хто з них краща агробізнесвумен

Фото: STEM is FEM

За традицією дводенний модуль закінчився призовим конкурсом. На цей раз дівчата змагалися в тому, хто побудувати найуспішніший агробізнес в онлайн-симуляторі Farm Foresight. У грі максимально враховані українські реалії — від погодних умов за попередні роки, до механізмів ціноутворення. Тому учасниці на час турніру перетворилися на справжніх СЕО українських агропідприємств — вибирали культури для посіву, укладали контракти на поставку витратних матеріалів та збут готової продукції, присмачували й захищали посіви від негоди.

"Творче завдання модуля STEM is FEM по агропромисловості було підібрано так, щоб учасниці змогли відчути себе за кермом власної агрокомпанії й стартапу, і зрозуміти, що чим більше у них свободи дій, тим більше відповідальності на керівній посаді. Досвід, отриманий на модулі в ігровій формі, надалі буде підживлювати їх професійні амбіції та мотивувати рухатися до поставлених цілей", — розповідає один з ініціаторів STEM is FEM, керівник IT-компанії Gamingtec Сапар Карягдиев.

Кращою серед 30 учасниць стала бориспільчанка Анна Бросаліна. У подарунок дівчина отримала квадрокоптер.

"Мотиваційні лекції, майстер-класи — все це було неймовірно цікаво і надихає. Фінальна гра мене захопила відразу, хоча і була досить складною. Зігравши кілька разів, я виробила для себе стратегію, яка дозволяла отримати досить непоганий результат", — поділилася Анна Бросаліна .

Відзначимо, STEM is FEM — соціальний освітній проект, покликаний боротися з гендерними стереотипами в технічній сфері та мотивувати українських школярок вибирати технічні спеціальності. В рамках проекту проводяться численні безкоштовні навчальні заходи. Стежити за анонсами подій можна на сайті проекту або на офіційних сторінках в соцмережах Facebook і Instagram.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://stemisfem.org/

Новини