Головна Новини Суспільство Наука та освіта Шок: в Австралії розквітла унікальна "трупна квітка" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Шок: в Австралії розквітла унікальна "трупна квітка" (ФОТО)

Вага рослини-гіганта, яка цвіте не більше 48 годин і розпускається один раз на 5-10 років, може досягати десятків кілограмів.

11 січня 2023, 04:15 comments6431
Поділіться публікацією:

У ботанічному саду Аделаїди, розташованому в Південній Австралії, розквітла унікальна квітка, яка називається Titum Arum і вважається найбільшою у світі. Про це стало відомо із соціальної мережі Instagram, де були опубліковані вражаючі фотографії цієї незвичайної рослини.

Шок: в Австралії розквітла унікальна "трупна квітка" (ФОТО)

Найбільша у світі квітка має неприємний запах/Ілюстраційне фото

Варто зазначити, що найбільша квітка у світі під назвою Titan Arum цвіте не більше 48 годин, а потім розпускається один раз на 5-10 років. Рослина досягає понад півтора метра у висоту і виглядає дуже незвичайно, проте квітка випромінює сильний сморід, який порівнюють із чимось середнім між запахом трупа, тухлих яєць і протухлої риби. Саме через це дивовижний Titan Arum називають "трупною квіткою".

Шок: в Австралії розквітла унікальна ”трупна квітка” (ФОТО) - фото 2

У висоту квітка, що розпустилася, може досягати 1,5 — 2 метрів, а її вага становить десятки кілограмів. Titan Arum досягає свого піку сморіду у перші 24 години цвітіння і зазвичай в'яне протягом 48 годин.  

Перебувати поряд з цією незвичайною рослиною без маски або хустки дуже важко, тому що сморід, що він випромінює, здатний витримати далеко не кожен.

Шок: в Австралії розквітла унікальна ”трупна квітка” (ФОТО) - фото 3

Titan Arum був відкритий в 1878 на індонезійському острові Суматра, жителі якого і дали йому моторошну назву — "трупна квітка". Варто відзначити, що своїм сморідом рослина покликана "приваблювати" жуків-мертвоїдів та мух-падальників, які його запилюють.

Штучно цю гігантську рослину змогли виростити лише в кількох ботанічних садах світу, тому побачити її цвітіння вважається неймовірним везінням.

Раніше "Коментарі" писали: Ви маєте це побачити: вчені показали безсмертну рослину (ФОТО). У нашому світі існує безліч дивовижних рослин, про які ми з вами навіть не здогадуємось. Про один із таких унікальних "примірників" ми й поговоримо сьогодні.

Читайте також: Шок: в океані виявлено загадкову багатометрову істоту (ВІДЕО). Дослідники з чистої випадковості виявили в безмежних водах океану непізнану істоту, яка так і не вдалася ідентифікувати.

Шок: в Австралії розквітла унікальна ”трупна квітка” (ФОТО) - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини