Головна Новини Суспільство Наука та освіта Школяр виявив посилання на порно-сайт в одному з підручників: подробиці (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Школяр виявив посилання на порно-сайт в одному з підручників: подробиці (ФОТО, ВІДЕО)

Веб-адреса порталу для дорослих надрукована в книзі із правилами української мови для 10 класу

19 травня 2021, 14:28 comments5388
Поділіться публікацією:

В українському медіа-просторі піднялася чергова хвиля хайпу через помилки в шкільних підручниках. На цей раз "дісталося" українській мові та книзі авторства вітчизняного мовознавця Олександра Авраменка. Як повідомляє один із десятикласників у соцмережі TikTok, на сторінках підручника розміщено веб-адресу порталу з порновідео.

Школяр виявив посилання на порно-сайт в одному з підручників: подробиці (ФОТО, ВІДЕО)

Посилання на порно-сайт розміщене в підручнику авторства Авраменка. Колаж: "Сегодня"

Як відзначають самі учні, швидше за все, просто трапилася прикра помилка. Все тому, що надрукована адреса всього лише однією літерою відрізняється від назви сайту одного з локальних українських видань "Новомиргородські вісті". Різниця полягає в англійських буквах "i" та "y".

Школяр виявив посилання на порно-сайт в одному з підручників: подробиці (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Школяр виявив посилання на порно-сайт в одному з підручників: подробиці (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
Школяр виявив посилання на порно-сайт в одному з підручників: подробиці (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4

Як детально пояснив тіктокер toxacheep, котрий і помітив помилку, посилання на, як пізніше виявилося, порно-портал розміщене на 189 сторінці підручника української мови. Автор підручника таким чином спробував залишити кредити на цитований текст, який стосується шкільного дрес-коду.

У деяких джерелах повідомляється, що раніше адреса, прописана в підручнику, дійсно належала інформаційному сайту, який стосувався Новомиргородського району, що на Кіровоградщині. Однак термін дії домену, очевидно, закінчився, і заповзятливі юзери вирішили цим скористатися.

Школяр виявив посилання на порно-сайт в одному з підручників: подробиці (ФОТО, ВІДЕО) - фото 5

Цікаво, що більшість вітчизняних інтернет-користувачів досить спокійно і з гумором сприйняли таку новину. "Винагорода за відкриття підручника, яке ми заслужили", "Сайт чисто отримав безкоштовну рекламу по частині новинних каналів", "Це називається "винагорода для допитливих". Бо тільки такі ще підуть дивитися на посилання", "Ну порно і порно, чого бубніти-то? " — пишуть українці під відео.

Реакції Міністерства освіти поки оприлюднено не було.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому вчителям доведеться заклеювати окремі моменти в підручниках хімії. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, який скандал нещодавно стався з українськими підручниками, присвяченими захисту Вітчизни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

19 травня 2021, 19:13

Термін домену не продовжували і його перекупили. поставили редірект на порно сайт. Ось цей підручник https://uroky.com.ua/ukrmova-10-avramenko/


Новини