Головна Новини Суспільство Наука та освіта Скандал з підручником "Захист Вітчизни": МОН вимагатиме детального аналізу зображень
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал з підручником "Захист Вітчизни": МОН вимагатиме детального аналізу зображень

Міністерство освіти і науки має намір звернутися до експертів із збройного забезпечення ЗСУ

12 грудня 2020, 14:52
Поділіться публікацією:

В українських засобах масової інформації з'явилася інформація про те, що на одній зі сторінок підручника із "Захисту Вітчизни" для 10 класу зображені військові в екіпіровці, яка за твердженням одного з телеграм-каналів, виготовляється на території Російської Федерації. Відомо, що підручник пройшов конкурсний відбір і був виданий в 2018 році за часів міністра освіти і науки Лілії Гриневич.

Скандал з підручником "Захист Вітчизни": МОН вимагатиме детального аналізу зображень

ФОТО: З відкритих джерел

З роз'ясненнями з даного питання Міносвіти звернулося до колективу авторів шкільного підручника, на що ті відповіли, що зображене екіпірування не має розпізнавальних знаків ніякої зі світових армій.

"Підручник" Захист Вітчизни. 10 клас" авторський колектив створював у 2017 році під час становлення і розвитку ЗСУ. Надрукований цей підручник у 2018 році. До 10 грудня 2020 ніяких зауважень до фотографії, розміщеної на сторінці 114 (ілюстрація 24.9), не надходило. Зазначена фотографія використана, щоб проілюструвати зразки сучасної армійської екіпіровки (літня маскувальна форма, шолом балістичний, окуляри-маска захисна, бронежилет і т.д.) ", — відповіли автори.

У МОН також відзначили, що за останні шість років якість підготовки шкільної літератури, яку друкують за рахунок держави, набагато погіршилась. У підручниках часто зустрічаються помилки і недостовірна інформація.

Міністерство освіти і науки має намір звернутися до експертів зі збройного забезпечення ЗСУ, щоб отримати кваліфіковану оцінку з приводу екіпірування військових на зображенні.

Раніше "Коментарі" писали, що в підручнику з хімії дев'ятикласникам пропонували лікувати рак содою , а застуду спиртом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини