Головна Новини Суспільство Наука та освіта Пробне ЗНО-2022: скільки учнів зареєструвалося та які предмети обрали
commentss НОВИНИ Всі новини

Пробне ЗНО-2022: скільки учнів зареєструвалося та які предмети обрали

Стала відома ціна проходження додаткових тестів ЗНО-2022

26 січня 2022, 08:45
Поділіться публікацією:

Реєстрація на проходження пробного зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) завершилася. Наразі регіональні центри тестування ще підраховують кількість учнів, що вже сплатили за освітні послуги. Попередньо, пробне тестування проходитимуть понад 130 тисяч учнів випускних класів. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Пробне ЗНО-2022: скільки учнів зареєструвалося та які предмети обрали

В Україні завершилася реєстрація на пробне тестування, фото з відкритих джерел

Пробне тестування відбуватиметься два дні. 19 березня учні зможуть скласти тест з української мови або української мови і літератури. 26 березня – з інших шкільних предметів.

Цьогоріч найбільше випускників зареєструвалися на тестування з української мови і літератури – 69 726. В той же час лише мову складатимуть 25 089 учнів. На другому місці за кількістю заявок – математика (44 059). На третьому – англійська мова (29 742).

А через п'ять днів, з 1 лютого розпочнеться реєстрація учасників основної сесії ЗНО-2022. Подати заяву можна буде до 9 березня. Нагадаємо, що в цьому році випускники зможуть скласти під час основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання тести з понад п'яти предметів. Тести понад "норму" будуть платними. Вартість складання таких тестів буде різною в залежності від того, які в бланках типи завдань. Попередньо, вартість тесту з іноземної мови складатиме — 789 грн, вартість тесту з інших предметів (історія України, географія, фізика, хімія чи біологія) — 354 грн.

Щоб пройти державну підсумкову атестацію в формі ЗНО треба зареєструватися до 1 березня. Таку реєстрацію здійснюють керівники закладів освіти. Щоб пройти тестування на додатковій сесії ЗНО  для учасників буде доступна реєстрація з 5 до 17 травня включно. На сайтах регіональних центрів оцінювання освіти буде опублікована докладніша інформація з 1 лютого.

Як повідомляв портал "Коментарі", випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми. Також ми повідомляли, що дітям видаватимуть сертифікати на купівлю книг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Светлана

26 січня 2022, 09:15

А физику уже никто не выбирает, т.к. это самый сложный предмет. зато все выбирают географию, т.к. там бери и выбирай из предложенных ответов! теперь дети перестанут учить физику в школах, т.к. сдать ДПА в 11 классе по физике без репетитора невозможно! Составители тестов требуют от детей не только знания физики, но и отличного знания математики! Теперь уровняли географию с физикой при поступлении в ВУЗ! Сделайте для ДПА по физике более легкие задания, уберите задания с открытым ответом, дайте детям формулы на бланках, чтобы дети не боялись сдавать ДПА по физике в 11 классе как 4-й предмет. Иначе вообще в школах перестанут учить физику и у нас уже поступают дети на инженерные специальности с нулевыми знаниями физики!


Новини