Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Сертифікати на купівлю книг: хто отримає і як це працює
commentss НОВИНИ Всі новини

Сертифікати на купівлю книг: хто отримає і як це працює

Українці отримуватимуть сертифікати на купівлю книжок

25 січня 2022, 15:18
Поділіться публікацією:

Статистичні дані щодо витрати 1000 гривень за вакцинацію в Україні показали, що ми — нація, що любить читати. 25 січня нардепи прийняли законопроект №6287, що запроваджує "плюшки" для видавців та читачів, в першому читанні. Про це розповів міністр культури Олександр Ткаченко.

Сертифікати на купівлю книг: хто отримає і як це працює

В Україні видаватимуть сертифікати на покупку книг, фото з відкритих джерел

Реалізація законопроекту стимулюватиме розвиток українського книговидання і книгорозповсюдження. Книгарні, що займаються продажем книжкової продукції, отримуватимуть державну субсидію. Кошти з бюджету виділятимуться для того, щоб частково покрити витрати на оренду приміщень. Планується розпочати виплату з першого кварталу 2023 року. Заявки від охочих отримати субсидію прийматиме Український інститут книги.

Гарна новина і для молоді. Для заохочення читання громадяни отримуватимуть сертифікати на купівлю книг. Такі сертифікати будуть видавати з 1 січня 2023 року батькам дитини при отриманні свідоцтва про народження, підліткам при отриманні паспорта в 14 років. Сума сертифікату становитиме 0,3 від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На цю суму можна буде купити книги державною мовою в розповсюджувачів, яких внесено до спеціального переліку.

Сертифікати будуть видавати в паперовій або електронній формі на безоплатній основі. Зразки бланків будуть розроблені після ухвалення закону та затверджені Кабміном.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські видавництва розповіли, твори яких авторів стали для них бестселерами у 2021 році. Про це пише "Читомо". Перед новорічними святами чимало українців купували книжки на виплати від держави. Видавництва, книгарні та інтернет-магазини давно не бачили такого напливу читачів. На початку січня вони ще продовжують доставляти замовлення покупцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини