Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Шрі-Ланці знайшли 300-кілограмовий блакитний сапфір (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Шрі-Ланці знайшли 300-кілограмовий блакитний сапфір (ВІДЕО)

На Шрі-Ланці показали громадськості найбільший у світі природний корундовий блакитний сапфір

14 грудня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

Три місяці тому на Шрі-Ланці цілком випадково виявили величезний дорогоцінний камінь. Але показати громадськості його вирішили лише нещодавно.

На Шрі-Ланці знайшли 300-кілограмовий блакитний сапфір (ВІДЕО)

Блакитний сапфір (фото з відкритих джерел)

Цінну знахідку знайшли в районі Ратнапурі, розташованому на південному заході держави, коли робітники копали колодязь на задньому дворі торговця дорогоцінним камінням. Вага блакитного сапфіру становить 310 кілограмів або 1,5 мільйона каратів. Його вже назвали "Королевою Азією".

Геммологи зазначили, що це один із найрідкісніших дорогоцінних каменів у світі. Але ж міжнародні експерти його ще не сертифікували.

Зазначимо, що у 2015 році в Шрі-Ланці також було знайдено найбільший сапфір (вагою 1404,49 карата), якого прозвали "Зірка Адама". До речі, синє забарвлення дорогоцінному каменю надає присутність домішок титану (Ti) та заліза (Fe).

Нагадаємо, що 70-річна жінка з Нортумберленда (Британія) під час прибирання будинку знайшла діамант вартістю майже 3 мільйони доларів. Жінка хотіла позбавитись непотрібних речей і навіть збиралася викинути діамант, прийнявши його за біжутерію, але її зупинила сусідка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що київські митники перехопили міжнародну посилку із п'ятьма діамантами різних відтінків загальною вартістю 295 тисяч гривень. На цей час діаманти вилучено. Найбільший з них — насичений фантазійний коричневий колір камінь масою 3,02 карата розміром 10,58х7,68 мм в ограновуванні Овал-57.

Читайте також, що поліція виявила в готелі на околиці Парижа коштовності вартістю 1,6 млн євро, викрадені з паризького ювелірного магазину злодійкою, яка вдалася принцесою з ОАЕ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини