Головна Новини Суспільство Наука та освіта Міністр освіти розповів про ще одну перемогу: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр освіти розповів про ще одну перемогу: про що йдеться

В 2021 році в Україні реалізували проект «Ноутбук кожному вчителю» щодо забезпеченням технікою освітян

29 грудня 2021, 11:53
Поділіться публікацією:

До кінця 2021 року було реалізовано проект "Ноутбук кожному вчителю". Про це повідомив Міністр освіти Сергій Шкарлет.

Міністр освіти розповів про ще одну перемогу: про що йдеться

Вчителі отримали ноутбуки, фото з відкритих джерел

"​Маємо ще одну перемогу. Спільно з Мінцифрою, у межах національного проєкту "Ноутбук кожному вчителю", нам вдалося закупити понад 61 тисячу одиниць сучасної техніки", — написав він у Telegram.

У областях України вчителі загально освітніх шкіл отримали ноутбуки для роботи з учнями як під час дистанційного навчання, так й під час очного навчання.

Всього в рамках проекту купили 61 628 ноутбуків для освітян. На закупівлю витратили кошти з місцевих бюджетів та державного. Крім того, ще 73 млн гривень частково спрямують на закупівлю 50 шкільних автобусів. Іншу частину віддадуть навчальним закладам для купівлі необхідних предметів гігієни.

Повідомляється, що ці гроші передбачалися для придбання техніки, однак вдалося виконати план за значно меншу суму й зекономити понад 100 мільйонів гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні стрімко росте освітня нерівність під час дистанційного навчання. Нардеп наголосила, що третина від загальної кількості учнів, які навіть не мають базовий рівень компетентності з математики та чверть — з природничих наук.

Також ми писали, що Інна Совсун розповіла про проблеми освіти й наголосила, що треба перестати брати всіх підряд до університетів. Нардеп прокоментувала стан освіти на всіх рівнях. Стосовно вищої освіти, то в університетах рівень знань та підготовки студентів значно впав за 10 років. Тому вона переконана, що треба встановлювати порогові прохідні бали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини