Головна Новини Суспільство події Треба перестати брати всіх підряд до університетів — Інна Совсун про проблеми освіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Треба перестати брати всіх підряд до університетів — Інна Совсун про проблеми освіти

На всіх рівнях освіти є невирішені питання та чимало проблем

14 листопада 2021, 14:25 comments3333
Поділіться публікацією:

 Під час шоу "Гончаренко рулить" народна депутат і керівник фракції "Голос" Інна Совсун висловила свої думки щодо реформи освіти в Україні.

Треба перестати брати всіх підряд до університетів — Інна Совсун про проблеми освіти

Депутат розповіла про проблеми освіти, фото з відкритих джерел

Перш за все, вона наголосила, що дошкільна освіта наразі у занепаді. В Україні фактично відсутня дошкільна освіта до трьох років. Громадяни не можуть віддати дитину до ясел, а мають брати відпустку по догляду за дитиною. Крім того, є питання до методів роботи з дітьми у садочках.

"З ними часто працюють за радянськими лекалами. Починаючи з банального: іграшки для хлопчиків, іграшки для дівчаток, закріплюючи ці стереотипи. Крім того, я чую вкрай неприйнятні історії. Мама відмовилася здавати гроші на потреби садочку, їй сказали, що туалетного паперу для вашої дитини не буде. Це навіть не про корупцію, не про те, що з батьків збирають гроші. Такі приклади, на жаль, є", — додала політик.

Щодо ситуації в середній освіті, то проблема не лише у малих зарплатах вчителів, а й у якості викладання. Для того, щоб вирішити цю проблему, слід було запровадити сертифікацію вчителів.

"Як має бути ліцензування лікарів, так само має бути сертифікація вчителів для допуску до професії. Ти маєш підтвердити свій фаховий рівень. Це можуть бути люди з різних сфер", — наголосила нардеп.

А от стосовно вищої освіти, то в університетах рівень знань та підготовки студентів значно впав за 10 років. Для медичних університетів ввели порогові бали для відсіювання вступників. Адже Інна Совсун переконана, що зі студента, що здав ЗНО по біології на 110 балів не можливо зробити лікаря. Також вона додала, що українські випускники медичних вишів показали погані знання у порівнянні з випускниками європейських та американських вишів. Тож, по-перше, треба перестати брати всіх підряд до університетів, вважає політик і викладач Інна Совсун.

Ще однією з проблем є застарілі програми для викладання та автономність вишів, адже важко вказувати автономному закладу, що йому робити.  

Як повідомляв портал "Коментарі", в МОЗ про ситуацію з освітянами й відсторонення їх від роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ганна

14 листопада 2021, 16:24

А що треба зробити і які іспити скласти, щоб такі дурні, як Совсун, не попадали у депутати? Коли її чоловік буде манікюр робити, а вона піде працювати у шахту , тягаючи вагонетки і працюючи із відбійним молотком, тоді вона може мати право базікати про стереотипи.

Lucia

14 листопада 2021, 15:09

Валентин - ты не прав! Образование разлагаться начало еще в 90-е годы прошлого столетия, когда разлагалось ВСЁ !!! общество. Совсун просто назвала вещи своими именами.

Валентин

14 листопада 2021, 14:44

И где-же эта "грантоедка" Совсун преподавала? Не при ней ли начало разлагаться образование, когда ее, еще молодую и не созревшую девушку посадили в кресло заместителя министра образования, без опыта работы.


Новини