Головна Новини Суспільство події В Україні стрімко росте освітня нерівність: нардеп про дистанційне навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стрімко росте освітня нерівність: нардеп про дистанційне навчання

Нардеп наголосила, що учні мають не рівні умови навчання дистанційно

2 грудня 2021, 09:13
Поділіться публікацією:

Народний депутат та керівник фракції "Голос" Інна Совсун прокоментувала виступ президента 1 грудня та зазначила, що ситуація з освітою в Україні не надто оптимістична. Про це нардеп написала на своїй сторінці у Facebook.

В Україні стрімко росте освітня нерівність: нардеп про дистанційне навчання

Нардеп розповіла, як подолати проблеми з рівнем компетентностей, фото з відкритих джерел

За словами політика, ідея з преміюванням учнів, що найкраще склали зовнішнє незалежне оцінювання, чудова. Адже треба заохочувати учнів отримувати гарні результати. Реформування вищої освіти не завершено до кінця, щоб ці найкращі учні змогли здобути якісну вищу освіту в Україні та реалізувати свій потенціал.

Нардеп наголосила, що третина від загальної кількості учнів, які навіть не мають базовий рівень компетентності з математики та чверть — з природничих наук.

"В Україні стрімко росте освітня нерівність. Діти з бідніших родин, діти з сільської місцевості отримують гірший доступ до освіти. 15-річні школярі та школярки з українських сіл за рівнем володіння компетентностями відстають від своїх одноліток у містах — на цілих два навчальних роки", — написала Інна Совсун.

Політик додала, що в період епідемії ситуація ще більше ускладнюється, бо в бідних родинах батьки не можуть купити ноутбук дитині чи смартфон для дистанційного навчання. Таким чином діти з бідних родин й сіл та селищ взагалі не мають можливості навчатися й отримувати освіту.

Нардеп радить Кабінету міністрів розглянути порядок дій для того, щоб надавати підтримку дітям, які не досягли рівня функціональної грамотності. Серед таких заходів підтримки: додаткові заняття, навчальне обладнання, нормальні умови навчання. Але, за словами Інни Совсун, таких програм підтримки школярів поки що не передбачено в планах уряду.

Як повідомляв портал "Коментарі", Інна Совсун висловилася про проблеми освіти в Україні та додала, що треба перестати брати всіх підряд до університетів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини