Головна Новини Суспільство Наука та освіта Кожна четверта школа в Україні саботує норми здорового харчування - Держпродспоживслужба
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожна четверта школа в Україні саботує норми здорового харчування - Держпродспоживслужба

23% українських шкіл не забезпечують норм здорового харчування для учнів

27 квітня 2021, 17:21
Поділіться публікацією:

Державна служба з питань безпечності продуктів харчування та захисту споживачів виявила порушення норм здорового харчування у 800 із 3500 проінспектованих шкіл, що складає 23% від усієї кількості. Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Кожна четверта школа в Україні саботує норми здорового харчування - Держпродспоживслужба

Харчування в українських школах - фото: realist

За її словами, у 2020 році половина закладів середньої освіти в України мали проблеми із  незадовільним матеріально-технічним станом їдалень, поганим постачанням води та її небезпеченою якістю. 

У зв'язку з цим із 1 січня 2021 року держава запровадила новий санітарний регламент з низкою нововведень та обмежень.

Зокрема, зміни стосуватимуться зменшення вмісту солі, цукру і жиру в дитячому харчуванні, врегулювання питання організації харчування дітей з особливими потребами.

Наприклад, учням, які мають алергію на молоко і молочні продукти, будуть запропоновані рослинні напої. Школярам із непереносимістю глютену мають пропонувати продукти і страви, що не містять його слідів.

"Ми маємо повне розуміння точок, де потрібно докласти зусиль, застосувати координацію роботи органів державної влади, а головне – бажання створити якісно нову систему", — заявила Магалецька.

Голова Держпродспоживслужби вважає, що українські школярі зможуть на власні очі побачити зміни вже з 1 вересня 2021 року.

Раніше повідомлялося, чи можуть штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі. Детально про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, як ЛГБТ-підлітки почуваються у школі. Статистику та коментарі від координаторки Нацдослідження шкільного середовища в Україні читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини