Головна Новини Суспільство Наука та освіта Показано фотографії найспекотнішого місця на Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Показано фотографії найспекотнішого місця на Землі

Космонавт показав пустелю Деште-Лут

7 лютого 2021, 23:45 comments1249
Поділіться публікацією:

Показано фотографії найспекотнішого місця на Землі

найспекотніше місце на Землі / фото: @kudsverchkov

Російський космонавт-випробувач Сергій Кудь-Сверчков активно веде свою сторінку в соціальній мережі Instagram і ділиться з підписниками неймовірними кадрами, зробленими з космосу.

Кілька годин тому він опублікував фотографію найспекотнішого місця на Землі. Як виявилося, мова йде про Деште-Лут — піщано-солончакової пустелі на Близькому Сході, в центральній частині Іранського нагір'я.

"Ласкаво просимо в найспекотніше місце на Землі. Цю зону в 500 км² місцеві жителі називають Гендом Берьян ( "палена пшениця"). Існує повір'я, що залишений на розпеченому камінні коржик хліба повністю згоряє", — підписав кадр космонавт.

Сергій Кудь-Сверчков також зазначив, що в цій пустелі температура повітря стабільно висока. До слова, у 2005 році там був зафіксований абсолютний максимум температури на Землі — 70,7 ° C.

Ще цей регіон унікальний тим, що усіяний скельними утвореннями, воронками, високими піщаними дюнами, які видно навіть з Міжнародної космічної станції (МКС), а також такирамі — формою рельєфу, яка утворює при висиханні засолених ґрунтів в пустелях і напівпустелях.

Підписники прийшли в захват від таких зачаровують кадрів: "Це фантастика !!! Спасибі вам","Яка краса!","Спасибі, ваші фото надихають", "Коли я дивлюся на Землю Вашими очима — я в захваті!", — написали фоловери.

Нагадаємо, дослідники заявили, що з середини минулого року наша планета стала обертатися швидше. І хоча це помітно лише на атомарному рівні, такий хід подій турбує вчених і може привести до деяких наслідків.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що життя на Землі з'явилося випадково. Таку заяву зробила група дослідників з Великобританії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини