Головна Новини Суспільство Наука та освіта В добі більше не 24 години: Земля стала обертатися швидше
commentss НОВИНИ Всі новини

В добі більше не 24 години: Земля стала обертатися швидше

Найкоротший день на Землі був 19 липня 2020 року

8 січня 2021, 11:30 comments2002
Поділіться публікацією:

Вчені заявили, що з середини 2020 року наша планета прискорила обертання, і, хоча це помітно тільки на атомарному рівні, такий хід подій може привести до деяких наслідків.

В добі більше не 24 години: Земля стала обертатися швидше

Земля стала обертатися швидше(фото з відкритих джерел)

Світові хронометристи стурбовані й обговорюють питання щодо того, чи варто додавати "високосну секунду" до атомного годинника, який відраховує час на Землі. Річ у тому, що раніше на один оборот планета витрачала 86,4 тис. секунд, а зараз ця цифра стала менше.

"В середньому дні проходять на 0,5 секунди менш як 24 повних годин. Ця крихітна втрата часу виявляється тільки на атомарному рівні, але має далекосяжні наслідки", — йдеться в повідомленні.

Вчені заявили, що у 2020 році спостерігався найкоротший день з моменту, коли людина почала вести облік часу обертання Землі. Це сталося 19 липня, тоді доба була на 1,4602 мілісекунди коротше повних 24 годин. Всього протягом минулого року було зафіксовано 28 коротких днів з 1960 року.

Хронометристи кажуть, що якщо швидкість обертання нашої планети виросте, то потрібно буде додавати негативну високосну секунду, але поки про це говорити рано.

Нагадаємо, в мережі з'явилося відео, над яким працювала команда режисерів, сценаристів і футурологів, щоб показати, як в майбутньому буде виглядати наша планета, якщо всі жителі зникнуть. Творці ролика — канал #Mind Warehouse.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 2100 року Землі загрожує масштабна повінь, яке може обернутися для людства серйозною катастрофою. Це трапиться, якщо середня температура стане вище на 4 градуси доіндустріальних показників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини