Головна Новини Суспільство Наука та освіта Китайський підводний апарат Fendouzhe досяг дна найглибшої точки океану - Маріанської западини
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський підводний апарат Fendouzhe досяг дна найглибшої точки океану - Маріанської западини

Це третє занурення вчених з 1960 року

2 грудня 2020, 19:51
Поділіться публікацією:








Китайський батискаф Fendouzhe опустився у найглибшу точку океану — Маріанської западини. На підводному судні знаходилися три наукових співробітники. Вони включилися в прямий ефір з дна океану.

Китайський підводний апарат Fendouzhe досяг дна найглибшої точки океану - Маріанської западини

Маріанська западина — це ущелина на дні Тихого Океану довжиною понад 2550 кілометрів. Максимально глибока точка западини становить 10 028 м за даними цього року. Відомо, що це третє занурення океанологів з 1960 року.

Виробники батискафа розповідають, що пристрій оснащений роботизованим маніпулятором для збору біологічних зразків та сонарними "очима", які використовують звукові хвилі для ідентифікації навколишніх об'єктів.

На ньому так багато обладнання, що інженери додали до нього опуклий виступ у формі чола, що містить плавучі матеріали, щоб підтримувати його рівновагу.


Раніше "Коментарі" писали про те, як буде виглядати наша планета без океанів. Щоб дізнатися, що ж станеться насправді, експерти опублікували в мережі неймовірне відео, на якому можна побачити науковий візуальний експеримент. Вони змоделювали не тільки кінцевий результат, а й поступове зникнення води з поверхні.

Також порталу стало відомо, що Тихий океан охопило метеорологічне явище, яке призводить до значних змін погоди в різних частинах світу. За даними Всесвітньої метеорологічної організації, Ла-Нінья, яка триватиме до першого кварталу 2021 року, ймовірно, призведе до зниження глобальних показників температури. Однак вчені відзначають, що це не завадить 2020 року стати одним з найтепліших років за всю історію спостережень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини