Головна Новини Суспільство Наука та освіта Очільник Міносвіти назвав найпопулярніші спеціальності серед абітурієнтів у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник Міносвіти назвав найпопулярніші спеціальності серед абітурієнтів у 2021 році

На першому місці за кількістю заяв "Філологія"

17 серпня 2021, 18:22
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про головні результати вступної кампанії у 2021 році і назвав спеціальності, які користувалися найбільшим попитом серед абітурієнтів. Про це міністр повідомив під час брифінгу, пише видання "Українська правда".

Очільник Міносвіти назвав найпопулярніші спеціальності серед абітурієнтів у 2021 році

Сергій Шкарлет - фото: МОН

За словами Шкарлета, найбільшу кількість заявок було прийнято на "Філологію". Понад 76 тисяч людей виявили бажання навчатися на даній спеціальності.

Далі п'ятірка найбільш популярних спеціальностей серед українських абітурієнтів виглядає так:

"Право" — 61,8 тис. заяв;

"Комп'ютерні науки" — 65,1 тис. заяв;

"Менеджмент" — 62,5 тис. заяв;

"Середня освіта" — 44,3 тис. заяв;

"Інженерія програмного забезпечення" — 43,7 тис. аяв.

Нагадаємо, що в українських вищих освітніх установах, станом на 16 серпня 2021 року здобувати освіту за кошти держбюджету будуть 93 084 абітурієнта. З них 59 535 чоловік вступили до вузів за освітніми ступеня "бакалавр", 33 549 чоловік пройшли на "магістратуру".

Раніше портал "Коментарі" писав, що комітет освіти і науки назвав розмір бажаного підвищення зарплат вчителям та стипендій студентам. За словами заступника міністра фінансів Романа Ермолічева, на наступний 2022 передбачено збільшення фінансування освіти більш ніж на 20% в порівнянні з поточним роком. На такий же відсоток мають зрости заробітні плати вчителя і стипендії студентам, повідомили в інформаційному центрі Верховної Ради України, інформуючи про результати вчорашнього засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини