Головна Новини Суспільство Наука та освіта Європа профінансує профтехосвіту в Україні: скільки виділять і кому
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа профінансує профтехосвіту в Україні: скільки виділять і кому

«Благодійниками» виступлять Польща і Фінляндія, виділивши українським профтехучилищам 3 млн євро

19 травня 2021, 19:18
Поділіться публікацією:

Українські навчальні заклади, які відповідають за профтехосвіту, готуються до освоєння додаткового фінансування. За повідомленням щотижневого дайджесту EU-Ukraine Weekly News Digest, додаткові 3 млн євро надійдуть від фінського і польського урядів.

Європа профінансує профтехосвіту в Україні: скільки виділять і кому

Профтехосвіта в Україні отримає 3 млн євро від Євросоюзу. Фото з відкритих джерел

Нині в нашій країні стартує програма "EU4Skills: кращі навички для сучасної України". Саме в рамках цієї ініціативи в розвиток вітчизняної профтехосвіти "увіллють" європейські фінанси.

Повідомляється, що бюджет програми (3 млн євро) буде розподілено між 7 профільними регіонами України. Понад 20 навчальних закладів із Львівської, Запорізької, Полтавської, Рівненської, Чернівецької, Вінницької та Миколаївської областей зможуть модернізувати завдяки таким фінансовим надходженням.

Варто зазначити, що гроші будуть освоєні не тільки на оновлення матеріально-технічної бази, а й на поліпшення навчальних програм.

Крім іншого, завдяки європейському фінансуванню викладачі профтехосвіти в Україні зможуть підвищити кваліфікацію, а адміністрація закладів — модернізувати стандарти навчання.

Польща і Фінляндія є одними з учасників європейської програми "EU4Skills". Крім того, що цю ініціативу підтримує Євросоюз загалом, одними з її активних учасників також є німецький та естонський уряди.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли подробиці свіжого освітнього скандалу, що виник в Україні. На сторінках одного з підручників із української мови було виявлено веб-адресу, яка веде на сайт із порновідео. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про реакцію впорядника підручника Олександра Авраменка на цей прикрий інцидент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: EU-Ukraine Weekly News Digest
comments

Обговорення


Новини