Головна Новини Суспільство Наука та освіта До Землі наближається величезний астероїд: чи небезпечний він для планети
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі наближається величезний астероїд: чи небезпечний він для планети

У NASA йому дали назву астероїд 2020 YE5

19 січня 2021, 21:01
Поділіться публікацією:

У Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космосу (NASA) заявили, що до нашої планети наближається величезний астероїд. Його розмір становить 55 метрів. Повідомляється, що на даний момент він пролітає повз Марс, пише Express.

До Землі наближається величезний астероїд: чи небезпечний він для планети

До Землі наближається величезний астероїд. Фото: unsplash

Вчені говорять, що астероїд пролетить в п'ятницю, 22 січня, на відстані 384 000 км від земної кулі. Швидкість астероїда — 10,5 км в секунду. Також вони додали, що розмір астероїда приблизно такий же, як великий синій кит.

Проте, фахівці з NASA стверджують, що хвилюватися не варто, адже ніякої загрози для людства цей астероїд не представляє. Він буде від нашої планети приблизно на тій же відстані, що і Місяць.

Експерти констатують, що такий інтерес до комет і астероїдів обумовлений їхнім статусом щодо незмінних залишків сміття, які з'явилися ще під час формування Сонячної системи. Комети і астероїди є залишками цього процесу, ми спостерігаємо їх сьогодні.

Як повідомляло видання "Коментарі", до Землі наближається небезпечний астероїд. У найближчі два дні до Землі наблизиться потенційно небезпечний астероїд 2020 WU5, який був відкритий в кінці листопада 2020 року. Траєкторію його орбіти оприлюднено на офіційному сайті Лабораторії реактивного руху NASA.

Також ми писали, як врятувати Землю від астероїда, який загрожує нашій планеті. 66 млн років тому сталося падіння астероїда, через який вимерли динозаври. А в 2013 році впав Челябінський метеорит. Це говорить про те, що подібна загроза нікуди не зникла, і знову може спіткати Землю в майбутньому. Вчені пояснили, чи можливо буде в такому випадку врятуватися.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Антон

19 січня 2021, 21:25

Что это за бред?У нас глава Укрзазiзницi Жмак вообще со своей зарплатой в 625 тысяч гривен не париться об астероиде.У него другим голова забита как бы побольше денег взять и не внести их в декларацию.


Новини