Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому кішкам подобається спати на клавіатурі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому кішкам подобається спати на клавіатурі

Консультант із поведінки тварин Емі Шоджаей розповіла, чому кішкам подобається спати на клавіатурі ноутбука

5 липня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Власники кішок, особливо ті, хто працює віддалено, знають, як домашні вихованці люблять лежати на клавіатурі ноутбуків. З чим це пов'язано? Чому кішкам так подобаються незручні клавіші?

Чому кішкам подобається спати на клавіатурі

Чому кішкам подобається спати на клавіатурі / Фото: photo.99px

Одна з головних причин такої поведінки домашніх улюбленців — тепло, яке виходить від пристрою. Термонейтральна зона (зона з комфортною температурою) для кішки становить 30-38 градусів.

Експерти кажуть, що кішки максимально комфортно почувають себе у тих місцях, де їм не потрібно використовувати власну енергію для обігріву або охолодження тіла. А клавіатури ноутбуків часто бувають теплими, як і батареї або нагріті сонцем місця, де люблять відпочивати пухнасті тварини.

Якщо ж ваш ноутбук не нагрівається або кішка приходить і лягає на клавіатуру персонального комп'ютера, тоді справа може бути у власнику, адже ці тварини також вміють і можуть ревнувати.

Консультант із поведінки тварин Емі Шоджаей каже, що якщо ви тримаєте ноутбук на колінах, то кішка може заважати вам працювати або дивитися фільм, тому що хоче уваги. Щоб перемикнути її на себе, вона вирішує зайняти позицію між вами та монітором.

Якщо така поведінка вихованця вас дратує, то зробіть кішці альтернативну "обігрівальну" зону поруч із вами, наприклад, купіть спеціальну підстилку.

Нагадаємо, що вдень кішки люблять спати на диванах і у своїх лежаках, а ось вночі пробираються ближче до господаря, забираючись до нього на спину або живіт. Американський ветеринар Зей Сатч розповів, з чим може бути пов'язана така поведінка тварин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому кішки муркочуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини