Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому кішки вночі намагаються спати ближче до людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому кішки вночі намагаються спати ближче до людини

Американський ветеринар Зей Сатч розповів, чому коти й кішки вночі намагаються засинати ближче до людини

15 квітня 2021, 17:10 comments2617
Поділіться публікацією:

Кішки є найпопулярнішими домашніми тваринами. Вони дивовижні та граціозні, володіють своїм характером і шармом. Удень ці милі чотириногі люблять спати на диванах і у своїх лежаках, а ось вночі пробираються ближче до господаря, лягаючи йому на спину або живіт. Американський ветеринар Зей Сатч розповів, із чим може бути пов'язана така поведінка тварин.

Чому кішки вночі намагаються спати ближче до людини

Сон з кішкою / фото: 1zoom

Фахівець зазначив, що для відновлення енергії котам потрібно кілька денних снів, а не один довгий, як у людей. Вдень вони шукають собі комфортне й затишне місце і засинають, але їхній сон має легку стадію, оскільки кішки завжди повинні бути готовими відреагувати на найменшу небезпеку. Вночі ж їм потрібна додаткова впевненість і захист, тому вони намагаються бути ближче до своїх господарів.

"Сон — це вразливий час, тому кішка показує, що довіряє вам, відчуває себе задоволеною і захищеною поруч із вами", — пояснив головний ветеринарний лікар.

Крім того, кішка для сну вибирає собі тепле місце, а поруч із людиною такі умови їй забезпечені. За даними PetMD, нормальна температура цієї домашньої тварини становить близько 39 градусів. Притискаючись до людини, вона без труднощів її підтримує в такому діапазоні.

Також ветеринар зазначив, що якщо кішка вночі приходить спати до вас, то таким чином вона демонструє свою любов і довіру.

Нагадаємо, коти дуже люблять, коли їх гладять і при цьому дуже голосно муркочуть. Як виявилося, цей специфічний вид спілкування не обов'язково означає, що домашній улюбленець відчуває задоволення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що створено програму, яка допомагає зрозуміти кішку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини