Головна Новини Суспільство Наука та освіта Є кілька причин: вчені з'ясували, чому кішки муркочуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Є кілька причин: вчені з'ясували, чому кішки муркочуть

Муркотіння виходить з гортані тварини

9 березня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Коти дуже люблять, коли їх гладять і при цьому дуже голосно муркочуть. Але як виявилося, цей специфічний вид спілкування не обов'язково означає, що домашній вихованець відчуває задоволення.

Є кілька причин: вчені з'ясували, чому кішки муркочуть

Що означає муркотіння котів / фото: ISTOCK

Вчені заявили, що поки немає жодного наукового пояснення, чому коти видають такі звуки. Але є кілька припущень, які вказують на те, що коти таким чином вказують  на свої потреби, при цьому важливу роль відіграє частота і гучність муркотіння. Наприклад, своїми вібраціями вони можуть повідомляти про голод.

"Муркотіння, яке вказує на голод кішки насправді розділяло слухові сигнали з шумами, які видають голодні діти, коли вони плачуть", — розповів доктор Лорен Фінка.

Тобто, голодні тварини містили у своєму низькочастотному муркотінні незвичайний високочастотний елемент, схожий на дитячий плач. За допомогою своїх вібрацій кішки впливають на інстинкти людини, щоб та їх погодувала. А ще дослідники говорять, що домашні улюбленці можуть муркотіти, коли поранені або страждають через те, що це їх заспокоює і розслабляє.

У вчених також є відомості, які вказують на те, що муркотіння котів викликає лікувальний ефект. Коли вони відпочивають, муркотіння — енергозберігаючий спосіб підтримки їх кісток і тканин в порядку.

Але своїм муркотанням коти роблять добре не тільки собі, а й людям. Давно доведено, що погладжування тварин — відмінний спосіб, щоб позбутися від стресу. Крім того, частоти котячого муркотіння позитивно впливають на наш організм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені створили додаток, яке допоможе зрозуміти кішку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини