Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи можна відродити динозаврів як в «Парку Юрського періоду»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна відродити динозаврів як в «Парку Юрського періоду»

Американський дослідник Вільям Осіч розповів, чи можна в реальності воскресити динозаврів за допомогою ДНК, як це робили у фільмах

30 серпня 2021, 15:00 comments2632
Поділіться публікацією:

Багато хто ставить питання, а чи можна насправді воскресити динозаврів за допомогою їх ДНК, як це зробили вчені в науково-фантастичному фільмі "Парк Юрського періоду"? Американський дослідник Вільям Осіч дав відповідь.

Чи можна відродити динозаврів як в «Парку Юрського періоду»

Чи можна воскресити динозаврів / Фото: 1zoom

Вчений говорить, що повернути до життя доісторичних тварин за допомогою їх ДНК можливо, але існує ряд складнощів. В першу чергу, потрібно знати, що ДНК легше добути з м'яких тканин тварин, тобто кровоносних судин, нервів, м'язів, а від динозаврів у нас залишилися тільки скам'янілості (кістки, зуби), а м'які тканини давно розклалися. А зі скам'янілостей добити матеріал дуже складно, оскільки молекули ДНК з часом розпадаються.

Дослідження показують, що на їх розпад потрібно приблизно 7 мільйонів років. А останній динозавр помер в кінці крейдяного періоду, тобто понад 65 мільйонів років тому. Це означає, що навіть з використанням нових технологій, які доступні вченим сьогодні, воскресити динозавра по його ДНК неможливо.

При цьому Вільям Осіч зазначив, що навіть якщо в майбутньому вченим вдасться відновити фрагменти ДНК динозаврів, але відтворити повноцінну тварину не вийде. Дослідникам доведеться об'єднувати фрагменти доісторичних істот з якимось іншими тваринами, щоб отримати живий організм. Тобто, це буде не динозавр, в гібрид.

Нагадаємо, що в Аргентині були виявлені останки тварини, яка, за припущеннями вчених, могла бути найбільшою із тварин, що коли-небудь ходили по Землі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що недавно вчені виявили новий вид динозаврів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини