Головна Новини Суспільство Наука та освіта Схожий на курку: вчені виявили новий вид динозаврів
commentss НОВИНИ Всі новини

Схожий на курку: вчені виявили новий вид динозаврів

Унікальний динозавр з пухнастою гривою був виявлений в формації Крато в Бразилії

18 грудня 2020, 18:27
Поділіться публікацією:

Був виявлений новий єдиний в своєму роді динозавр з пухнастою гривою і схожими на пір'я плечовими стрічками. Скам'янілість була виявлена групою міжнародних вчених в формації Крато в Бразилії і є першою знахідкою такого роду в цій області.

Схожий на курку: вчені виявили новий вид динозаврів

ФОТО: Daily Mail

Вчені вважають, що новий динозавр, якого назвали Ubirajara jubatus, що означає "володар пера", жив близько 110 мільйонів років тому і був розміром з курку. Використовуючи спеціальне рентгенівське обладнання, дослідники виявили, дивлячись на його скам'янілості, що у Ubirajara jubatus є пухнаста грива і довгі стрічки, відомі як "прото-пір'я", що виходять з його плечей.

Ці плечові стрічки не є лускою, хутром або пір'ям і вважаються унікальними для динозавра. Кожна стрічка має невеликий гострий гребінь, що йде по середині. Вчені вважають, що грива динозавра керувалася його м'язами, що дозволяло піднімати і опускати її, подібно до того, як дикобраз піднімає шипи, коли відчуває загрозу.

"Що особливо незвично в цьому чудовиську, так це наявність двох дуже довгих, ймовірно, жорстких стрічок по обидві сторони від його плечей, які, ймовірно, використовувалися для демонстрації, для залучення партнера, взаємодії, суперництва між самцями або відлякування ворогів. З огляду на його яскравість, ми можемо уявити, що динозавр, можливо, здійснював складні танці, щоб продемонструвати свої здібності самкам", — повідомив професор Мартілл, що входив в дослідну групу.

Як повідомляло видання "Коментарі", вчені заявили, що динозаври не вимерли б, якби не падіння астероїда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини