Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи є на Землі місця, де немає життя: відповідь вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є на Землі місця, де немає життя: відповідь вчених

Дослідники відповіли, чи є на нашій планеті місця, де не існує життя

17 травня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Вчені кажуть, що на Землі існують території, де життя неможливе в будь-якій формі. Зазвичай це райони з високою вулканічною активністю.

Чи є на Землі місця, де немає життя: відповідь вчених

Де на Землі не існує життя (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначили, що в жерлах діючих вулканів, гарячих гейзерах, кислотних озерах, які також гарячі, тому що розташовані в кратерах вулканів і на геотермальних полях, мікроорганізмам складно вижити. І такі "стерильні" ділянки бувають досить великі. Наприклад, на острові Ява є озеро Кава-Іджен, де постійно відбувається фумарольна активність. Водойма є сульфатно-хлоридною за складом і має високу кислотність.

Крім того, у 2019 році група біологів заявила, що життя неможливе в геотермальному полі в Ефіопії Даллол, яке розташоване над вулканічним кратером, насиченим сіллю. Ця місцевість заворожує своїм зовнішнім виглядом, але при цьому є однією з найнебезпечніших на планеті — денні температури там навіть в зимовий період можуть перевищувати плюс 45 градусів за Цельсієм. Зараз в цьому районі активні численні гарячі джерела, з яких надходить розсіл і кисла рідина, а також широкі маленькі тимчасові гейзери, які утворюють конуса солі. У ставках області Даллол, за словами вчених, життя відсутнє в будь-якому її прояві.

Нагадаємо, що вчені протягом десятиліть намагаються знайти існування позаземних форм життя. І шукати їх має сенс лише там, де може вціліти хоч що-небудь живе. Експерти назвали чотири інопланетних "адреси", де можна наштовхнутися на найпростіші живі організми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчений Тобі Тіррелл з Університету Саутгемптона зробив несподівану заяву з приводу появи життя на Землі. Він вважає, що цьому сприяв вигідний збіг обставин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини