Головна Новини Суспільство Наука та освіта Біля берегів Австралії помітили рідкісну рибу з «лапками» (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля берегів Австралії помітили рідкісну рибу з «лапками» (ВІДЕО)

Австралійські дослідники вперше за 22 роки за допомогою глибоководної камери виявили рідкісну рожеву рибку з «лапками»

26 грудня 2021, 09:45 comments1156
Поділіться публікацією:

Нещодавно біля австралійського острова Тасманія, дослідники виявили рідкісну рибку рожевого відтінку, яка може пересуватися дном за допомогою "рук".

Біля берегів Австралії помітили рідкісну рибу з «лапками» (ВІДЕО)

Фото: KAREN GOWLETT-HOLMES/TASMANIA UNIVERSITY

Як повідомляє видання ВВС, ученим вдалося помітити її за допомогою камери, яку помістили на 150-метрову глибину та спостерігали за життям морських мешканців. "Ходячу" рожеву рибку під назвою Brachiopsilus dianthus побачили на віддаленому морському парку Tasman Fracture.

Відомо, що ця риба дуже рідкісна, її бачили лише чотири рази в житті, останній – два десятиліття тому. "Ходячого" мешканця вже віднесли до видів, які знаходяться під загрозою зникнення.

Дослідники кажуть, що вона пересувається дном "лапками" і захищає себе від хижаків за допомогою токсинів, які виділяються через шкіру. Харчується Brachiopsilus dianthus в основному морськими хробаками та ракоподібними.

Нагадаємо, що нещодавно 39-річний росіянин упіймав у морі незвичайного мешканця, якого прозвали в мережі "чизбургер із зубами". Рибак розповів, що більшість дивних істот він знаходив у Норвезькому та Баренцевому морях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що біля північного узбережжя Африки рибалки впіймали величезну рибу-місяць, вага якої склала близько двох тонн. Такі розміри є поки що рекордними для цього регіону. Рибу виміряли, взяли зразки ДНК, оглянули та відпустили назад у море.

Читайте також, що фотограф дикої природи Ян Уоткін під час прогулянки на пляжі у Британії помітив медузу з живою рибкою всередині. Як виявилося, це була медуза-компас, а ось рибка, яка вижила, всередині неї ще не була ідентифікована.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини