Головна Новини Суспільство неймовірно Це потрібно бачити: спіймано рибу вагою у дві тонни (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Це потрібно бачити: спіймано рибу вагою у дві тонни (ВІДЕО)

Біля північного узбережжя Африки рибалки зловили гігантську рибу-місяць: її вага була близько двох тонн

18 жовтня 2021, 15:20 comments1786
Поділіться публікацією:








У Середземному морі вдалося зловити величезну рибу-місяць — "найважчий" вид із сучасних кісткових риб. Вона потрапила в сіті промислового судна.

Це потрібно бачити: спіймано рибу вагою у дві тонни (ВІДЕО)

Риба-місяць (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє видання Reuters, рибалки полювали на тунця біля північного узбережжя Африки, а спіймали рибу-місяць гігантського розміру. Її навіть не вдалося нормально покласти на терези, оскільки вони розраховані на одну тонну, а вага риби, судячи з її огрядності, була близько двох тонн. Рибалки побоялися, що вона зламає механізм.

Довжина риби становила 3,2 метра, а ширина — 2,9 метра. Такі розміри є рекордними для цього регіону Африки.

Морський біолог Енріке Остале, який оглядав великий улов, зазначив, що особину за допомогою крана підняли з води на кілька хвилин. Рибу виміряли, взяли зразки ДНК, оглянули й відпустили назад у море.

До слова, у звичайних риб-місяця стисле з боків, високе і коротке тіло, яке надає їм вкрай незвичайного вигляду. Вона схожа на гігантську тарілку. Попри твердий "дзьоб", основу раціону звичайних таких риб становить м'яка їжа, хоча іноді вони поїдають невеликих риб і ракоподібних. Основу харчування місяця-риби становить планктон, а також сальпи, гребневики й медузи.

Нагадаємо, що угорський рибалка Тамаш Трекслер на канікулах у Єгипті зловив рибу, вдвічі більшу, ніж зафіксований світовий рекорд Міжнародної асоціації рибної ловлі (IGFA). Вага риби майже вдвічі перевищувала світовий рекорд — важила всього 7,6 кілограма.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Сполучених Штатах Америки рибалки зловили дуже рідкісну рибу. Цей вид має великі зуби з передніми різцями й бічними кутніми зубами, як в овець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини