Головна Новини Суспільство Наука та освіта З рибою всередині: на пляжі знайшли незвичайну медузу (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

З рибою всередині: на пляжі знайшли незвичайну медузу (ФОТО)

Фотограф дикої природи Ян Уоткін під час прогулянки на пляжі в Британії побачив медузу з живою рибкою всередині

17 серпня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

На пляжі Харлін-Бей (південний захід Великобританії) фотограф дикої природи Ян Уоткін несподівано наткнувся на незвичайну медузу, всередині якої плавала жива рибка.

З рибою всередині: на пляжі знайшли незвичайну медузу (ФОТО)

На пляжі знайшли медузу з живою рибою всередині / Фото: pixabay

Як повідомляє видання Daily Mail, чоловік разом зі своєю собакою вийшов вранці на прогулянку по пляжі й побачив мертву медузу, а через її прозоре тіло і маленьку рибку, яка плавала всередині. Як виявилося, це була медуза-компас, яка за формою схожа на блюдце-дзвін з 32 напівкруглими виступами коричневого кольору, які йдуть по всьому краю. У неї всього 24 щупальця (по три штуки в восьми пучках). А ось яка  рибка вижила всередині поки невідомо.

Відомо, що маленькі риби часто ховаються в щупальцях медуз від більших родичів, але в цьому випадку, захисник перетворився в хижака. Експерти вважають, що рибка була вжалена медузою і якби істоту не викинуло на пляж, то вона мала б повільно перетравлюватися в рудиментарному шлунку.

Відомо, що медузи-компаси харчуються дрібною рибою, крабами й навіть іншими медузами. Укус цього виду для людини не смертельний, але дуже болісний.

З рибою всередині: на пляжі знайшли незвичайну медузу (ФОТО) - фото 2

Фото: Ian Watkins / Triangle News

Нагадаємо, що на шотландському пляжі Ер в Південному Ейрширі місцева жителька, гуляючи з собаками, натрапила на величезну медузу, яка лежить на березі. Першим її помітив домашній улюбленець, який і привів господиню до своєї знахідки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники хочуть навчити дронів шукати морських ос (Chironex fleckeri) — великих медуз, здатних убити людину менш ніж за три хвилини. Вони вважаються одними з найбільш отруйних тварин у світі. Зазвичай вони живуть у північних водах Австралії з жовтня по травень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини