Головна Новини Суспільство Наука та освіта Абітурієнтам з окупованих районів ЗНО цього року не знадобиться: як вступатимуть до університетів
commentss НОВИНИ Всі новини

Абітурієнтам з окупованих районів ЗНО цього року не знадобиться: як вступатимуть до університетів

На засіданні Ради погодили правила вступу до вишів для абітурієнтів з окупованих територій

3 липня 2020, 15:17 comments1696
Поділіться публікацією:

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій України цього року зможуть вступити до вищих навчальних закладів і без проходження зовнішнього незалежного тестування (ЗНО). Про це йдеться на сайті парламенту.

Абітурієнтам з окупованих районів ЗНО цього року не знадобиться: як вступатимуть до університетів

На засіданні Ради депутати прийняли зміни до Закону України "Про вищу освіту", які регулюють вступ осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, а також мешканців населених пунктів на лінії зіткнення (законопроект №3734). "За" проголосували 310 парламентарів.

Відповідно до закону, до усіх українських ВНЗ за вступними іспитами можуть вступати випускники із зазначених територій у межах установлених квот.

Раніше квота існувала лише для вступників з Криму.

Нагадаємо, через проведення ЗНО під час карантину абітурієнтам зроблять поблажку – поріг складання буде нижчим, ніж минулого року.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, ЗНО цього року в Україні проходить за новими правилами через епідемію: пересування по стрілках і маски на вході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини